Haladás

2015.09.18. 11:44

Haladás: Otthon, édes otthon

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában szombaton 18 órakor a második Szombathelyi Swietelsky-Haladás a negyedik Budapest Honvédot fogadja.

Pum András

Rapszódikusan szerepel a Haladásnál három ponttal kevesebbet, 12 egységet gyűjtött Budapest Honvéd. A Bozsik-stadionban legyőzte a Videotont és az MTK-t, de kikapott Pakson és legutóbb odahaza 1-0-ra a Vasas ellen. Érdekesség, hogy Marco Rossi együttesétől kapja aktuális ellenfelét a szombathelyi gárda.

A vasiak veretlenül – Újpest 0-0, Békéscsaba 1-0, Puskás Akadémia 1-1 – zárták le idegenbeli sorozatukat, legutóbb augusztus 15-én, vagyis több mint egy hónapja játszottak bajnokit a Rohonci úton.

- Úgy érzem sikeres három meccs van a hátunk mögött, Békéscsabán nyertünk, Felcsúton az első félidő a mienk, a második a kiállítás után a hazaiaké volt, reálisnak érzem az ikszet. Ráadásul több játékosunk is betegen vállalta a mérkőzést - szerencsére ők már mindannyian rendbe jöttek - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Az újpesti meccs kapcsán maradt bennem némi hiányérzet, ugyanis a végén nyerhettünk volna.

-" Eddig azt hittem nagyjából egy szinten vagyunk a szombathelyiekkel, ám az előző fordulóban mutatott játékunkkal nem sok keresnivalónk lesz" - nyilatkozta a Nemzeti Sport szerdai számában Marco Rossi, a kispesti csapat trénere. Ön is így látja?

- A hazánkban dolgozó külföldi edzők közül vele ápolok legjobb viszonyt, de úgy érzem nyilatkozatával inkább altatni akart bennünk.. Ettől még nagyjából én is úgy látom, hogy a Honvéd a Puskás Akadémia és mi is nagyjából azonos játékerőt képviselünk. Üde színfoltja a bajnokságnak a Honvéd, nagyon jól szervezett és megkomponált futballt játszik ellenfelünk. Miután legutóbb kikaptak a Vasastól, meg akarják mutatni, hogy az a meccs csupán kisiklás volt számukra. A középpályán és a támadósorban egyaránt agresszív és kreatív futballistákat vonultatnak fel, de a védelmük is segítik a támadásokat. Botka Endre például sokat megy előre, míg a másik oldalon Baráth Botond nem ismer kegyelmet. A pontrúgásokra és az azt követő fejesekre is figyelnünk kell. Két hasonló kaliberű gárda lép pályára, nüanszok dönthetnek. Az eddigi meccseinkből tudunk erőt meríteni. Több mint egy hónap után játszunk ismét hazai pályán, szurkolóink támogatásával  nyerni akarunk. Három meghatározó játékosa hiányát bármely európai csapat megérezné, mi sem vagyunk könnyű helyzetben, ugyanis Ugrai Roland és Leandro Martinez sérült, Iszlai Bence eltiltott.

Összeállítás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – T. Wils, Nagy P., Németh M. – Gosztonyi, Popin, Halmosi.

Cserék: Rózsa, Jánvári, Schimmer, Fehér, Batarelo, Medgyes, Gaál

A mérkőzést Farkas Ádám vezeti, segítői Kelemen Attila, ifjabb Varga Gábor. A negyedik játékvezető Horváth Róbert.

A Haladás péntek délután 17 órakor a Rohonci úton edzett, majd ezt követően a sárvári Danubius Health Spa Resort hotelban éjszakázik és másnap innen érkezik a meccsre.

A Rohonci úti pénztárak szombaton 14 órakor nyitnak, de aznap 9.30-11.30-ig a Haladás Ajándékboltban is lehet jegyet venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!