Haladás

2015.07.11. 07:49

Hali-vereség a bajnoki főpróbán

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési labdarúgó-mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-1-re kikapott az NB II-es Mezőkövesdtől.

Pum András

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Mezőkövesd-Zsóry 1-2 (1-1)

Szombathely, 500 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Huszár

Haladás: Király - Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak - T. Wils, Iszlai - Batarelo (Popin, 64.), Gosztonyi, Halmosi - Martinez. Edző: Mészöly Géza

Mezőkövesd: Dombó - Hegedűs Cs., Nánási, Szeles, Polényi - Takács, Hegedűs D., Rácz, Molnár G. - Máthé, Tóth L. II. félidő: Ribánszki - Hegedűs Cs., Izing, Fótyik, Dallos - Tóth M., Tajthy - Heffler, Csirszki, Baracskai - Harsányi. Edző: Benczés Miklós

A 4. percben Máté kapott labdát a jobb oldalon, majd 16 méterről a kifutó Király mellett a hosszú, jobb sarokba helyezett.  Álmosan kezdte a meccset a Haladás, lassan, körülményesen szőtte támadásait a vasi gárda. A 19. percben Halmosi jobbról beívelt szabadrúgását a berobbanó Bosnjak hét méterről a bal sarokba fejelte (1-1). A gól után varázsütésre felpörgött a hazaiak játéka, egyre-másra vezették támadásaikat. Főleg a bal oldalon futottak a hazai akciók, Bosnjak gyakran felzárkózott a támadásokhoz.  Noha a mezőkövesdi térfélen folyt a játék, komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk a hazaiaknak.

Szünet után az 54. percben Martinez forintos labdájával Thomas Wils ugrott ki középen, ám tíz méterről a kapus kezébe emelt. Az 57. percben Bosnjak bal oldali beadását Baterelo lekezelte, majd addig várt, amíg öt méteres lövésébe belevetődtek a vendégvédők.Két perc múlva Heffler 18 méteres, erős lövését védte biztosan Király. A 60. percben Iszlai várt túl sokat, öt méteres lövését blokkolták a mezőkövesdi bekkek. A 65. percben Király hosszú kirúgása a jobb oldalon Gosztonyi elé került, aki tíz méterről Ribánszki ölében halt el. Paprikássá vált a hangulat, többször is összeakaszkodtak a felek. A 77. percben egy kipattanó labdát Tajthy 22 méterről, kapásból a jobb felső sarokba bombázott (1-2). A 83. percben Harsányi futotta le Stef Wilst a bal oldalon, de 13 méteres lövését Király hárította. A hajrát alaposan megnyomta a Haladás - hiába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!