Haladás

2014.06.28. 10:37

Előnyből hátrány

Első nyári felkészülési mérkőzésén a Haladás 3-2-re kikapott a szlovák bajnokság harmadik helyén végzett Spartak Trnavától. A szünetben még a vasiak vezettek.

Pum András

Szombathelyi Haladás-Spartak Trnava  2-3 (2-1). - Szombathely, 200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bognár.

Haladás, I. félidő: Gyürü - Angyal (Füredi, 27.), Zsirai, Jagodics, Farkas - Jancsó, Szakály, Gyurján B. - Rácz, Tihanyi, Zamostny.

II. félidő: Gyürü (Gyurján M., 60.) - Schimmer, Dvorschák, Fehér, Devecseri - Simon, Iszlai - Városi, Szakály, Halmosi - Radó. Edző: Artner Tamás.

Az első félidőben Artner Tamás a fiatalokat küldte pályára, köztük a próbajátékon szereplő Zamostny Balázst. Novák Csanád kisebb sérülés miatt nem húzott mezt.

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, majd a 17. percben Rácz passzolt a bal oldalon felbukkanó Tihanyihoz, aki hat méterről a kifutó Knezevic mellett a hosszú, bal sarokba emelt (1-0). A 24. percben Rácz nyolc méteres lövését Knezevic még védte, a kipattanót Zamostny öt méterről az üres kapu közepébe helyezte (2-0). A 29. percben Mikovic 22 méteres lövéssel szépített (2-1). Az Európa-ligában szereplő  szlovákok átvették a játék irányítását, ám a beadásokon kívül komolyabb veszélyt nem jelentettek Gyürü kapujára. A 42. percben Gyurjánt buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett félmagasan a jobb sarok irányába rúgta, de Knezevic hárított.

A második félidőre szinte teljes sort cserélt Artner Tamás, csupán Gyürü László és Szakály Attila marad hírmondónak. Kiegyenlített játékkal teltek a percek, helyzet sem itt, sem ott nem alakult ki. A 65. percben Sparek 11 méterről, jobbról kilőtte a jobb sarkot (2-2). Annak ellenére, hogy kevés ziccer alakult ki, nem volt rossz a meccs, egyik csapat sem törődött sokat a védekezéssel. Igaz, az iram nem verdeste az eget.  A 86. percben Sauchek bombájával megszerezte a győztes gólt a Trnava (2-3).

Artner Tamás: - Kemény edzéseken vagyunk túl, ennek ellenére láttam biztató jeleket. A meccs elérte célját, tisztességgel helytálltunk az erős szlovák csapat ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!