Haladás

2014.07.02. 17:40

Ötöt kapott a Haladás

Felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 5-0-ra kikapott az orosz Tyerek Groznijtól. Artner Tamás úgy látja, újjá kell építeni a csapatot.

haladas.hu-Vörös Csaba

Szombathelyi Haladás–Tyerek Groznij 0-5 (0-3). – Unterschützen (Ausztria), 50 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Braunschwill.

Haladás: Rózsa (Gyurján M., 70.) – Dvorschák (Jancsó, 65.), Fehér (Füredi, 82.), Jagodics (Farkas, 46.) – Schimmer (Angyal, 58.), Simon (Zsirai, 65.), Iszlai (Szakály, 46.), Halmosi (Kalász, 61.) – Városi (Nagy O., 46.), Zamostny (Rácz, 55.), Radó (Tihanyi, 70.). Edző: Artner Tamás.

Mint azt Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, az ausztriai edzőmeccsen a Haladásban nem lépett pályára az U19-es válogatottal készülő Németh Márió és Medgyes Zoltán, Gyurján Bence valamint Devecseri Szilárd pedig sérülés miatt hiányzott.

Az oroszok kezdték jobban a mérkőzést, Kany góljával már a 4. percben vezetést szereztek. A fölényben, a vasiaknál jóval frissebben futballozó, hazája bajnokságában 12. helyén végzett grozniji csapat a 28. percben Rybys találatával már két góllal vezetett. Sőt, egy perc múlva Rybys duplázott. A szombathelyiek fáradtan mozogtak, egyáltalán nem kerültek helyzetbe.

Szünet után is az oroszok kezdtek jobban, az 52. percben Kadijev góljával négy, négy perc elteltével Aissati találatával már 5-0-ra vezettek. A sorozatos Haladás-cserék sem hoztak számottevő javulást, a hátralévő időben egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet.

A felkészülésben előbbre tartó Tyerek Groznij ilyen arányban is megérdemelten győzött.

- Óriási munka vár ránk, újjá kell építeni a csapatot, ami nem lesz egyszerű, de megpróbáljuk - értékelt Artner Tamás, a zöld-fehérek vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!