Haladás

2015.01.27. 13:02

Vereség az üzbég bajnoktól

Negyedik felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-1-re kikapott a üzbég Pakhtakortól.

Unger Tamás

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Pakhtakor 1-2 (1-0). - Belek, felkészülési mérkőzés.

Haladás: Gyürü – Angyal, Fehér (Jagodics M., 46.), Czingráber, Dallos (Devecseri, 46.) – Nagy P., Jancsó – Mancini (Gaál, 58.), Németh M., Rácz – Török. Edző: Szentes Lázár.

Az előzetesen beharangozott macedón bajnok, Vardar Szkopje helyett a legutóbbi, 2013/2014-es üzbegisztáni bajnok Pakhtakor volt a Haladás ellenfele. Az üzbégeknél a következő bajnoki szezon márciusban rajtol.

Nagyon harcosan, kissé túl keményen is kezdtek a csapatok, nem kímélték egymást a játékosok. Mezőnyjátékot követően a 30. percben Nagy Patrik 18 méteres lövését tolta ki a bal felső sarok elöl az üzbég kapus. Változatlanul paprikás hangulatban játszottak a csapatok, sok volt a reklamálás, a két tizenhatos között folyt a küzdelem. A 40. percben az egyik üzbég játékos kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Németh Márió a jobb kapufára rúgta, a labda a vetődő kapus fejéről vágódott a hálóba (1-0).

Szünet után megeredt az eső, feltámadt a szél - ez kissé lehűtötte a játékosokat. Mezőnyjáték folyt, a 64. percben Gaál jobb sarokra tartó lövését védte a kapus. A vasiak futballoztak enyhe mezőnyfölényben, ám az üzbég kontrák veszélyesek voltak. A 80. percben egy jogtalan tizenegyesből egyenlített a Pakhtakor (1-1). Öt perc múlva egy bal oldali beadás után a hosszún érkező üzbég futballista közelről a bal sarokba helyezett (1-2). A szombathelyiek mindent megtettek az egyenlítésért - mindhiába.

Németh Márió tizenegyesből szerezte a Haladás találatát

A legutóbbi üzbég bajnok játékosai jól használták ki a szombathelyiek egyéni hibáit. Kis szerencsével azonban a Haladás nyerhetett volna, végül kis szerencsével a Pahktakor örülhetett.

- Nagyon kemény, nagyon harcos, néhol a durvaság határát súroló hajtós mérkőzést játszottunk, amely jól szolgálta a felkészülést. Fiatal játékosaink számára kiváló teszt volt a meccs. Az utolsó tíz percben sajnos két gólt is kaptunk a végig nagyon szoros összecsapáson - értékelt Szentes Lázár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!