Haladás

2015.06.26. 12:18

Haladás-vereség Ausztriában

Első nyári felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1-re kikapott az osztrák elsőosztályú Mattersburgtól.

Pum András

SV Koch Mattersburg - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (1-1)

Birkfeld, 300 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Mattersburg: Kuster (46. Rosenstingl) -  Höller (46. Erhardt), Malic (60. Leitgeb), Mahrer, Sanchez (46. Novak) - Sprangler, Jano (46. Ertlthaler), Grgic -  Farkas, Templ (60. Ibser), Doleschal (46. Pink). Edző: Ivica Vastic

Haladás: Király-Schimmer, Jagodics, Devecseri, Bosnjak - Nagy, Iszlai - Gaál, Németh, Halmosi-Radó.

II. félidő: Király - Zsirai, Czingráber, Jánvári, Dallos - Grabant B., Angyal - Medgyes, Martinez, Rácz - Török. Edző: Mészöly Géza

A takaros, emberes hegyek ölelte, 600 méter magasan fekvő birkenfeldi pályán, a Birkenstadionban megadták a módját a találkozónak. A csapatok kisgyermekekkel az oldalukon vonultak a pályára, miközben szpíker szórakoztatta, informálta a nézőket. Az elsőosztályba frissen feljutott Mattersburg egyik futballistája, Sven Sprangler korábban a birkenfeldi csapattól került a zöld-fehérekhez, őt külön is ünnepelték a drukkerek. Eközben a lelátó mögötti büfében ínycsiklandozó illatú húsokat sütögettek. A Haladásban sérülés miatt Fehér, Dudás, Katona is hiányzott.

A roppant szűk és keskeny pályán a szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, a 8. percben Németh Márió ívelt a jobb oldalról a túlsó szélen felbukkanó Halmosihoz, aki 12 méterről óriási gólt lőtt  bal felső sarokba (0-1). A kapus csak hozzáérni tudott a labdához. A 10. percben egy jobb oldali beadást az üresen hagyott Grgic fejelt a jobb sarok mellé. A 22. percben Bosnjak csúszott el a bal oldalon, ám az akció végén már ő hárított a gólvonalról. A mattersburgiak valamivel többet birtokolták a labdát, de nem kerültek helyzetbe, a Haliba 18 év után visszatérő Király Gábornak nem is akadt védenivalója. A 34. percben Gaál ütközte le a hazaiak játékosát a tizenhatoson belül. A büntetőt a jobbra mozduló Király mellett Templ a bal sarokba helyezte (1-1). A hátralévő időben jobbára a mezőnyben múlatták az időt a csapatok.

Szünet után Király kivételével komplett sort cserélt Mészöly Géza, a Martinezzel, Jánvárival megerősített fiatalok kaptak lehetőséget. Az 54. percben egy beadást Czingráber a saját jobb oldali kapufájára lőtte. Kiegyenlített volt a mérkőzés, az osztrákok kettesével küldték be cseréiket. A 64. pecben Martinez 15 méterről a jobb oldalhálóba lőtt, majd három perc múlva Grabant passzolt rossz helyre, szerencsére az osztrák csatár elügyetlenkedte a helyzetet. A 67. perc egy labdavesztés után Pink 14 méterről, kissé jobbról a jobb sarokba tekert (2-1). A 63. percben Medgyes szerzett labdát a bal szélen, végigszáguldott az oldalvonal mellett, ám amikor hat méterről lőni akart, becsúszva blokkolták. A 71. percben egy gyorsan elvégzett osztrák szöglet után Jánvári mentett a gólvonalról. A 72. percben Zsirai csapott össze ellenfelével a tizenhatoson belül, a bíró könnyű síppal ítélt büntetőt. A tizenegyest Pink a balra vetődő Király mellett a jobb sarokba lőtte (3-1). Ekkor már óriási fölényben futballozott a Mattersburg, szinte teljesen beszorultunk a saját térfelünkre. A 83. percben Medgyes nyolc méteres lövése pechünkre éppen Törököt találta hátba.

Az első félidő kiegyenlített játéka után a szünetet követően az osztrákok fokozatosan fölénybe kerültek és megérdemelten nyertek.

- Örülök, hogy lekötöttük ezt az edzőmeccset, annak még jobban örülnék, ha két hét múlva is összecsapnánk az osztrákokkal, hiszen akkor jobb állapotban lennénk  Ízelítőt kaptunk a pörgős ausztriai fociból, ami különösen a második félidőben dominált - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője.

A belga futballistákról - akik a nézőtérről követték a meccset - Mészöly Géza elmondta, hogy az edzéseken látottak alapján mindkét futballista jó képességű labdarúgó. Ám mivel szerződés köti klubcsapatukhoz, nem léptek és vasárnap sem lépnek pályára - nem akarnak egy esetleges sérülést megkockáztatni. Mészölynek tehát a videófelvételek és az edzésen látottak alapján kell dönteni. A tréner elmondta, egyelőre várnak a játékosok szerződtetésével, mert elképzelhető, hogy újabb labdarúgók érkeznek a Rohonci útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!