Haladás

2016.01.29. 15:14

Hétgólos meccsen kapott ki a Hali

Utolsó beleki felkészülési-mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 4-3-ra alulmaradt az osztrák másodosztályú LASK Linz ellen.

haladas.hu

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-LASK Linz 3-4 (2-2).

Belek felkészülési-mérkőzés.

Haladás: Gyurján – Angyal (Schimmer, 46.), Jagodics, S. Wils, Bosnjak (Jánvári, 46.) – T. Wils (Medgyes, 46.), Iszlai (Nagy P., 46.), Németh M. (Szőke, 46.) – Gaál (Garda, 46.), Williams (Popin, 46.), Halmosi (Ugrai, 46.).Edző: Mészöly Géza

Nagyon jól kezdte a meccset a Haladás, a 3. percben Halmosi passza után Németh Márió egy átlépős csellel lefutotta védőjét, beadását Williams hat méterről a kapus felett a hálóba fejelte (1-0). Öt perc elteltével Angyal ívelt át a jobb oldalról a balra, Németh Halmosihoz passzolt, aki Bosnjakot indította, a bal oldali védő az alapvonaltól pontosan középre centerezett labdáját Gaál öt méterről a kapu közepébe továbbította (2-0). Kemény küzdelem folyt a pályán, nem kímélték egymást a csapatok. A 17. percben Németh 23 méteres, bal sarokba tartó szabadrúgását az osztrák kapus bravúrral hárította. A 23. percben Iszlait kapott sárga lapot egy véleményes szabálytalanságért. A szabadrúgást Michorl 23 méterről a bal felső sarokba lőtte (2-1). A 35. percben egy kontra után Ranftl tíz méterről a bal sarokba helyezett (2-2). A 44. percben Halmosi nagy helyzetben, 12 méterről szépen lőtte el a labdát a kapus mellett, de elcsúszott a jobb kapufa mellett.

Szünet után a 46. percben a jobb szélen futott az osztrákok támadása, a beadást Hinum a jobb sarokba vágta (3-2). Tíz perc múlva Ugrai szép cselekkel becsapta védőjét a bal szélen, majd 12 méterről a kivetődő kapus alatt a hálóba gurított (3-3). A 60. percben a jobb szélről, 25 méteres szabadrúgásból Fröschl a bal sarokba nyeste a labdát (4-3). A sok csere és a terhelés miatt a hajrára kissé felülkerekedtek a linziek, de a 79. percben egy kontra után kis híján egyenlítettek a vasiak. Szőke 30 méteres keresztül vezette a labdát, már csak a kapussal állt szemben, de 18 méterről fölé lőtt.

A Haladás játékosai délelőtt még erőnléti edzésen vettek részt, ennek ellenére remekül helytálltak a Linz ellen, a döntetlen igazságosabb lett volna.

Tudósított: Vörös Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!