Haladás

2014.02.21. 15:21

Hrepka Ádám nem ígérget

Péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata, melynek keretén belül Hrepka Ádám aláírta a tavaszi szezon végéig szóló szerződését.

Pum András

A sajtótájékoztatón Hrepka Ádám mellett Marton Zsolt alpolgármester, a többségi tulajdonos Szombathely Megyei Jogú város önkormányzatának képviselője, Horváth Balázs és Séllei Árpád kistulajdonosok, Artner Tamás vezetőedző és Vörös Csaba technikai vezető foglalt helyet. Tóth Miklós ügyvezető és Illés Béla sportigazgató külföldi elfoglaltsága miatt maradt távol.

Artner Tamás, Hrepka Ádám és Marton Zsolt a sajtótájékoztatón. Fotók: Ohr Tibor

- Hrepka Ádám a Haladás harmadik téli igazolása, szerintem kevés szurkolónak kell őt bemutatni - tudtuk meg Marton Zsolttól. - Kipihenten, reményekkel teli érkezett Szombathelyre, sokat nem várunk tőle, "csupán" annyit, hogy minél többször rezegtesse meg a hálót. Emellett azt remélem, hogy mihamarabb beépül a csapatba, ami nem lesz nehéz, hiszen összetartó, jó mentalitású gárda a mienk, egy szintén jó mentalitású trénerrel. Egyelőre fél évre írt alá, lényeg, hogy sikeres tavaszi idényen legyen túl a csapattal együtt, aztán meglátjuk, hogy alakul a folytatás.

Hrepka Ádám új mezével. Mellette Marton Zsolt és Horváth Balázs (ülve)

- Bízom bent, hogy a Haladásra és rám is sikeres tavasz vár, és zökkenőmentesen beépülök a csapatba, a srácok nagy részét ismerem, közülük egy-kettőt - például Nagy Gábort, akivel anno együtt játszottam az MTK-ban - barátomnak is tekintem - jelezte Hrepka Ádám. -  Optimista vagyok, hiszem, hogy a hatodik helynél előbbre végzünk a tabellán. Nem ígérgetek előre, nem mondom azt, hogy ennyi gólt szerzek tavasszal, felesleges számokkal dobálózni. Maradjunk annyiban, egynél biztosan többre számítok... Izraelben is nyomon követtem az itthoni focieseményeket, így képben vagyok a Haladást illetően is. Tudom, hogy lendületes támadófutballt játszik, amelybe jól illeszkedhetek. Ami korábbi pályafutásomat illeti, 2012. nyarán négy évre írtam alá az izraeli Bnei Jehudához, és nyugodtan mondhatom, jól is ment a játék. Stabil kezdő voltam, egy bajnokiról sem hiányoztam, 41 meccsen kilenc gólt szereztem, nem a padot koptattam. Tavaly negyedik helyen végeztünk, éppen csak lemaradtunk az Európa-ligáról. Az idei szezon viszont nem sikerült, az utolsó helyen álltunk, az elnökünk pedig közölte, hogy három-négy játékos kivételével aki akar, elmehet. És mivel - hogy miért, nem részletezem - távozni akartam, így közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Összességében sikeres éveket töltöttem Izraelben, januári hazaérkezésem óta pedig az MTK-val készültem. A hétvégén a kazah Atirau törökországi edzőtáborában próbálkoztam, és hiába legyintenek sokan a csapatra, mindössze négy helyi játékos volt a keretben, a többiek légiósok, igazi zsoldoscsapat. Olyan futballisták alkották a keretet, akik korábban a Dnyipróban, a Kölnben, a BATE Boriszovban játszottak. Más típusú, robosztus csatárt kerestek, így végül nem szerződtettek. Nem is bánom igazán, nem lett volna egyszerű Kazahsztánban élni.

Artner Tamás korábban személyesen nem ismerte a Hali újdonsült csatárát

A 183 cm magas, 73 kg súlyú csatártól megtudtuk, jelenleg egy Szombathely melletti panzióban lakik, és gőzerővel keres albérletet.

Hrepkának Horváth Balázs is gratulált

- Ezúton is szeretném megköszönni az önkormányzatnak a törökországi edzőtábort, a kint eltöltött tíz nap nagyban segítette a felkészülésünket - jelezte Artner Tamás. - Ami Hrepkát illeti, még jobban örültem volna, ha korábban érkezik. A téli szünetben három poszton akartam rendbe tenni a csapatot. Mursits sérülése miatt egy kapusra volt szükségem, és mivel nem tudtuk, hogy Guzmics megy vagy marad, ráadásul Devecseri sérült, egy belső védőre is szükségünk volt. E két posztra érkezett Gyürü László és Dvorschák Gábor. És már régóta kerestem csatárt, akit remélem Hrepka Ádám személyében megtaláltuk. Korábban személyesen nem ismertem, de karrierjét egészen gyermekkorától kezdve végigkövettem. Nagyon korán bemutatkozott az NB I-ben, Németh Krisztiánnal együtt az ország legnagyobb tehetségei voltak, ám utána nem úgy alakult a pályafutása, ahogy az várható volt. Korábbi edzőjével, Garami Józseffel tegnap is beszéltem róla, a mester jó véleménnyel volt Hrepkáról. Játékosaim is várták már, hogy megérkezzen, hiszen egy csapat mindig jobb akar lenni, egy igazi támadóra szükségünk volt. Ősszel Radó és Halmosi szállította a gólokat, remélem tavasszal megfejeljük Hrepka találataival. Az őszi szezon végére ellenfeleink kiismerték játékunkat, ezen Hrepka érkezésével változtatni tudunk. "Sokat" én sem várok tőle, legyen gyors, agresszív, technikás, tartsa meg a labdát, rúgjon gólokat. A 9-es és 10-es mez kötelez, a futballtörténelemben többek között Di Stefano és kedvencem, a brazil Ronaldo is kilencesben futballozott.

Hrepka Ádám

Ezt követően Marton Zsolt átnyújtotta a Vörös Csaba közbenjárásnak is köszönhetően, rekordidő alatt feliratozott, 9-es számú, Hrepka nevével ellátott mezt. A csatárnak Séllei Árpád, Horváth Balázs és Vörös Csaba is sok sikert kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!