Haladás

2016.02.17. 08:16

Jegyárak, parkolás, vonat a soproni Haladás-meccsekre

A klub jóvoltából vonattal ingyen utazhatnak a Hali-szurkolók a tavaszi, hazai soproni meccsekre. Valamennyi, a drukkereket érintő fontos információt összegyűjtöttünk - jegyárak, parkolás, közlekedés.

Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás tavaszi hat hazai bajnoki-mérkőzését - Diósgyőr, Újpest, Békéscsaba, Vasas, Debrecen, FTC - az 5500 férőhelyes (valamennyi ülőhely) soproni stadionban rendezi.

A pálya címe: 9400, Sopron, Káposztás utca 4.

 

A stadion megközelíthetősége személygépkocsival

Sopronba beérve végig a Bécs-Wien táblát kell követni, a stadion a város nyugati végén, jobb oldalt, a Shell benzinkút, Mc Donald"s, valamint a sportcsarnok (Novomatic Aréna) szomszédságában található. A másik megközelítési lehetőség: a várost elkerülő 84-es főúton végighajtani, majd a Sopron Plázánál balra befordulni, pár száz méter után balra található a stadion.

Az első hazai találkozóra február 27-én, szombaton, 15.30-as kezdéssel kerül sor, az ellenfél a Diósgyőri VTK lesz.

JEGYEK, BÉRLETEK

A soproni stadion keleti (város felöli) tribünje teljes egészében fedett, a szemben lévő nyitott. A fedett (keleti) tribünre egységesen 3000, a nyitottra (nyugati) 1400 forint a belépő. A fedett tribünre 12000, a nyitottra 6000 forintba kerül a tavaszi bérlet. A stadionban hat pénztár (öt hazai, egy vendég) üzemel, ahol jegyet lehet vásárolni.

A helyeket érkezési sorrendben kell elfoglalni!

A megállapodás szerint a Haladás „B”-közép a nyitott tribün, keleti oldali, a főbejárathoz közelebbi szélén szurkol, ugyanezen tribün másik végén található a vendégszektor. A vendégszektorral szemközti, fedett tribün széle pedig a soproni „B”-közép helye, oda – szintén a megállapodás alapján – nem foglalnak helyet Haladás-drukkerek. A kapuk mögött nincs lelátó.

A stadionnak nincs külön parkolója, így a személygépkocsikat a pálya mellett, illetve a közeli lakótelep, bevásárlóközpontok, üzletek parkolójában célszerű letenni.

A szombathelyi stadionra kiadott bérletek (VIP, sportolói, sajtó, öregfiúk, stb.) nem érvényesek Sopronba.

VONAT A DIÓSGYŐR ELLENI MECCSRE

A szombathelyi klub szeretné, ha minél több Hali-szurkoló ellátogatna Sopronba és buzdítaná a csapatot. Ezért a GYSEV-vel történt megállapodás alapján mind a hat hazai mérkőzésre szerelvényeket bérel a vasúttársaságtól.

Az első, Diósgyőr elleni mérkőzésre külön szerelvényeket bérel. A szerelvények külön lesznek választva a vonat többi részéről. A klub kéri, hogy a szurkolók elővételben, legkésőbb a meccs előtti csütörtök napjáig, Szombathelyen vegyék meg jegyüket a meccsre, így a klub könnyebben kalkulálhat, hány szerelvényre lesz szükség. Jó hír, hogy a vonat egyetlen forintjába sem kerül a szurkolóknak, a meccsbelépővel, vagy bérlettel a drukkerek felszállhatnak a külön kocsikra. Vagyis a meccsbelépő egyben oda-vissza útra szóló vonatjegy is. A vonattal minden Haladás szurkoló, aki érvényes bérlettel és jeggyel rendelkezik ingyen utazhat!

A Diósgyőr elleni bajnokira a vonat február 27-én, szombaton 13.30-kor indul a szombathelyi vasútállomásról – útközben a menetrend szerinti megállóhelyeken megáll - és 14.30-kor ér Sopronban. Innen két csuklós busszal – szintén ingyen – szállítják a drukkereket a stadionhoz. Miután a buszok kapacitása véges, így azoknak – ha úgy adódik – többször kell fordulniuk a vasútállomás a stadion között.

A vonattal érkezők közül senki sem indulhat egyénileg a stadionhoz – erről a vasútállomáson rendőrök is gondoskodnak – így a klub kéri a drukkereket, valamennyien várjanak, míg a csuklós buszok a stadionhoz szállítják őket.

Visszafelé szintén ugyanezek a buszok viszik a drukkereket a pályaudvarra, a vonat 18 órakor indul Szombathelyre és 19 órakor ér be. Kérjük a szurkolókat, hogy meccsbelépőjüket egészen a hazaérkezésig őrizzék meg, hiszen visszafelé is ezzel szállhatnak fel a vonatra.

Kérjük tehát, hogy a sorban állást elkerülendő szurkolóink elővételben Szombathelyen, vagy az internet a meccsjegy.mlsz.hu oldalon váltsák meg belépőjüket és bérletüket!

A jegyelővételi lehetőségekről és a bérletvásárlásról ITT TÁJÉKOZÓDHAT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!