Haladás

2013.08.04. 09:41

Kész a felújítandó Haladás stadion látványterve

Szombathely - Orbán Viktor miniszterelnök egy interjúban elmondta: a Mezőkövesd, a Diósgyőr a Videoton és a Szombathelyi Haladás stadionját felújítják.

Pum András

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának adott hosszabb interjút Orbán Viktor miniszterelnök. Reményei szerint még az idén négy stadiont - köztük a Haladásét - is felújíthatnak.

Részlet az interjúból.

"A futballstadionok ügyben kezdjük utolérni a közép-európaiakat. És ha még hagynak bennünket egy-két évig dolgozni, akkor meg is fogjuk őket előzni. A Puskás Stadion építése hamarosan megkezdődik, ami azért mégis Közép-Európa egyik kiemelten nagy és szép építménye lesz a Nemzeti Olimpiai Központban. Nemcsak stadiont építünk, hanem egy egész olimpiai központot. A debreceniek jól állnak, a Fradi jól áll. Négy létesítményt az MLSZ pénzügyi rendszerén kívül közvetlenül hozunk rendbe. Ez a Diósgyőr, a Mezőkövesd, a Videoton és a Szombathely. A látványtervek már léteznek. Szeretném, ha a kormány ezekről még a nyáron dönteni tudna, és már az idén elkezdődhetnének a munkálatok, miután az MLSZ-szel és az önkormányzatokkal megállapodtunk. A többi NB I-es stadiont, illetve az NB II-es stadionokat az MLSZ programjának végrehajtása révén fogjuk gatyába rázni." - olvasható a pfla.hu honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!