Csak egy pont

2018.09.04. 13:00

Megtréfálta az újonc a Haladást

Csak döntetlennel kezdte a 2018/2019-es szezont a Kútház Haladás VSE NB I-es futsalcsapata – a nyitófordulóban az újonc Csömörrel nem bírtak a hazaiak.

Tóth Gábor

Az 1. játéknapon az élvonalba két év NB II-es szereplés után visszatérő Csömör ellen a kötelező győzelemért lépett pályára a nyáron alaposan megerősödött HVSE. A hazaiaknál már bevethető volt a térdsérülésből visszatérő brazil Leo Mendes. A szerb Veroljub Vukadinovic játékengedélye nem érkezett meg, így kihagyni kényszerült a meccset.

Kútház Haladás VSE–Rubeola FC Csömör 2–2(1–0).

– Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Wittner J. (Karsai R.).

HVSE: Sásdi – Michel, Hajmási, Simic, Dróth. Csere: Gyimesi, Matyi (kapusok), Horváth P., Sipos, Mendes, Gerencsér, Péter, Szakasics, Vas. Edző: Vladan Cvetanovic.

Csömör: VARSÁNYI – Nehéz, Maruzsi, Jenei, Husz. Csere: Nagy (kapus), Tősér, Miletics, Viz, Várkonyi, Varsányi, Beke, Fischer, Józsa. Edző: Biczi Gábor.

Gól: Michel (18.), Hajmási (34.), ill. Nehéz (23.), Fischer (32.).

A Haladás nagy lendülettel kezdett, rögtön beszorult a Csömör. De a vendégek nem ijedtek meg, szervezetten futballoztak, jól védekeztek – és próbáltak kontrázni. Múltak a percek de hazai nyomás csak nem akart góllá érni. A félidő második felében fokozta a tempót a HVSE–Cvetanovic mester pedig időkéréssel próbált új lendületet adni az övéinek. Akart, hajtott a szombathelyi alakulat, de görcsösen, sok hibával játszott. Hajmási löketénél pedig a kapufa sietett a vendégek segítségére. Végül egy látványos szögletvariáció végén Michel törte fel a reteszt, és szerezte meg közelről a vezetést a Haladásnak. Aztán jöhetett a szünet.

 

 

Fordulás után sem lassított a házigazda. És ekkor már pontosabban játszott, így sorra alakította aki a helyzeteket. Michel a kapufát találta el. Ám a nagy igyekezetben a hazaiak hátul nem figyeltek, így a vendég egy gyorsan elvégzett oldalberúgás után – váratlanul – egyenlített (23. perc: 1-1). Sőt, majdnem növelte is az előnyét, de a kapufa most Sásdinak segített. Kezdhetett mindent elölről a Haladás – a Rubeola játékosai pedig foggal, körömmel, olykor önfeláldozóan védték a kapujukat. Ki-ki meccs kerekedett a csatából. Olyannyira, hogy egy kontrából a vezetést is megszerezte a belelkesült vendég (32. perc: 1-2). Ekkor már roppant idegenes futballozott a Haladás, de Hajmási remek egyéni alakítás után szerzett góljával egyenlített a csapatának – és visszahozta a győzelmi reményeket. Az utolsó perceket nagyon megnyomta a szombathelyi gárda. De minden labda elakadt egy-egy bevetődő, becsúszó budapesti lábban – vagy csak egyszerűen kimaradt a hazai ziccer. Igaz, szűk egy perccel a vége előtt a vendég is meccslabdát rontott.

A Haladás nagyon akart, de sok hibát vétett, görcsösen futballozott. A roppant lelkes vendégek nem érdemtelenül vitték el az egyik pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!