Haladás

2014.10.21. 08:55

Menesztették Artner Tamást - Egervári, Szentes vagy Rossi lehet az utódja (Frissítve)

Kedd délelőtt rendkívüli tulajdonosi taggyűlést tartott a Haladás, melyen menesztették Artner Tamás vezetőedzőt. Egervári, Szentes vagy Rossi lehet az utód.

Pum András

A klub hivatalos kommünikéje

Kedd délelőtt rendkívüli taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás tulajdonosi köre, melyen egyhangú döntés alapján felmentették a munkavégzés alól a csapat vezetőedzőjét, Artner Tamást. A tulajdonosi kör megbízta Tóth Miklós ügyvezető igazgatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a leendő vezetőedzővel. A klub megköszönte Artner Tamás eddigi munkáját és további sok sikert kíván számára.

Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft.

Illés Bélától, a Haladás kisebbségi tulajdonosától, sportigazgatójától megtudtuk, Artner Tamás utódja az Egervári Sándor, Szentes Lázár, Marco Rossi trióból kerülhet ki.

- Egyhangú döntés született, amelynek két fő oka volt - mondta Illés Béla,  kisebbségi tulajdonos, sportigazgató. - Egyrészt az eredménytelenség, 11 fordulót követően kiesőhelyen áll a csapat. Másrészt nem is a mutatott játék, hanem a játékosok hozzáállása volt a másik nagy probléma. Az utóbbi időben jónéhány labdarúgó, hit, akarás, motiváció nélkül és teljes önbizalomhiányban futballozott, tudásának csak  a töredékét nyújtotta.  Ez pedig nem csak a futballisták bűne, hanem tükörképe az edző munkájának is. Ennél több van a gárdában, hiszen vannak jó játékosaink, tehát ez nem egy kiesőcsapat. A legutóbbi, dunaújvárosi mérkőzés pedig egész egyszerűen elfogadhatatlan volt. Ami a leendő edző személyét illeti, az Egervári Sándor-Szentes Lázár-Marco Rossi hármasból kerülhet ki az utód. Bármelyikük is lesz a befutó, elvárásunk, hogy a hátralévő hat meccsre morálisan és mentálisan feldobja a csapatot, és nyugodtabb pozícióból kezdjük el a téli felkészülést. Olyan edzőt keresünk, akinél a játékosok képesek tudásuk legalább 80-90 százalékát kiadni, és aki változatlanul támogatja a saját nevelésű fiatalok csapatba építését. Bízom benne, hogy mihamarabb - akár egy-két napon belül - eldől, ki lesz az új edző, addig is Székely Tibor vezeti a tréningeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!