labdarúgás

2021.03.14. 16:35

Óriási Haladás-mezőnyfölény – egy pont

A labdarúgó NB II. 29. fordulójában a Szombathelyi Haladás ugyan végigtámadta a mérkőzést, de nem sikerült betalálnia a Dorog ellen.

Pum András

Tatab‡nya 20210314 Labdarœg‡s NBII Dorog-Halad‡s Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

Dorogi FC-Szombathelyi Haladás 0-0. – Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, zárt kapus NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Nagy N.

Dorog: Borsos – Kárász, Dlusztus, Berkó (Nagyházi, 87.), Papp M. – Zuigéber (Délczeg, 82.), Rjasko (Csillag, 46.), Lénárt, Mészáros Á. – Szedlár, Kanalos. Edző: Antal Gábor.

Haladás: Verpecz – Kállai (Tóth D., 86.), Schimmer, Németh Milán, Debreceni – Jancsó (Rácz, 75.), Holdampf, Kiss B., Bosnjak – Dragóner (Németh Márió, 56.), Tóth M. (Medgyes, 46.) Edző: Mátyus János.

Sárga lap: Berkó (23.), Bosnjak (27.).

6. perc: Schimmer passzolt el a labdát a Haladás térfelének közepén Kanalashoz, aki kapura tört, de Schimmer addig gyötörte a támadót, amíg az ziccerben ugyan, 15 méterről a jobb sarok mellé lőtt.

14. perc: Bosnjak balról végzett el nagy debobást, Jancsó az ötösön továbbfejelte a labdát, az érkező Tóth Milán négy méterről óriási helyzetből a bal sarok mellé fejelt.

29. perc: Kiss Bence ugratta ki Dragónert, a támadó átemelte a labdát a kifutó Borsos felett, ám a visszaérkező védők végül felszabadítottak.

83. perc: Kállai jobb oldali beadását Medgyes hat méterről fejelte kapura, de Borsos kiszedte a labdát a jobb felső sarok elöl.

A dorogi Buzánszky Jenő Stadion felújítása miatt egy másik Aranycsapat-legendáról, a kapus Grosics Gyuláról elnevezett tatabányai stadionban rendezett mérkőzést. A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a játék a hazai térfélen folyt, az első ziccer mégis a dorogiak, viszont a második már a Haladás előtt adódott. A vendégek uralták a mérkőzést, a labda rendre a dorogi tizenhatos előtt pattogott – a vasiak nem ívelgettek, próbáltak futballal megtörni a hazaiak ellenállását. Szinte felborult a pálya, akkor fölényben futballozott a Haladás. Ám a vendégek sehogy sem boldogultak a roppant szervezetten, keményen védekező dorogiakkal. A zöld-fehérek előtt csak kisebb lehetőségek adódtak, komolyabb helyzeteket nem sikerült kidolgozniuk. A szünetben cserélt a Haladás, a hosszú sérülése után visszatérő házi gólkirály Medgyes Zoltán állt be Tóth Milán helyére.

Fordulást követően kissé kiegyenlíttettebbé vált a játék, de változatlanul a vendégek voltak aktívabbak. Tóth Milán után hamarosan másik csatárát is lehozta Mátyus János, a fiatal játékos helyére Németh Márió érkezett. A játék iramát egyébként nem érhette panasz, pörgős kis meccset vívtak a csípős hidegben a csapatok. A szombathelyiek próbálkoztak jobbról, próbálkoztak balról, kevés eredménnyel. Az idő múlásával egyre nyomasztóbbá vált a vasiak fölénye. Ám helyzetet egyszerűen nem sikerült kidolgozniuk a vendégeknek.

A szombathelyiek végig uralták a mérkőzést, de óriási fölényük csak egy pontot ért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!