Haladás

2014.04.26. 17:11

A "kis" ember nagy fejese

Radó András nem mondható égimeszelőnek, mégis az ő fejesgóljával nyert a Haladás. Ez a jó hír, a rossz, hogy öt sárga lapja miatt nem játszhat Diósgyőrben.

Pum András

A Mezőkövesd-Zsóry ellen tizennegyedik gólját szerezte Radó András, érdekesség, hogy a támadó idegenben is lőtt egyet a borsodiaknak. A támadó ezzel két találatra felzárkózott góllővőlistát 16 egységgel vezető Nemanja Nikolics mögé.

- Az első félidőben nem tudtuk azt a dinamikus futballt játszani, ami szerettünk volna, olyat, amit a Honvéd ellen is nyújtottunk - mondta Radó András. - Próbáltunk ugyan "rámenni" a mezőkövesdiekre, de nem volt meg a kellő dinamika a játékunkban. Ennek ellenére voltak helyzeteink, és akadt egy-két tizenegyesgyanús szituáció is. A szünetben azt kérte tőlünk a mester, hogy toljuk fel a védekezést, a csapatrészek közelebb helyezkedjenek egymáshoz, elöl pedig kombinatívan futballozzunk. És mindenekelőtt gyorsítsuk fel a játékunkat. Szünet után már jobban futballoztunk, bár nem volt tökéletes a játékunk, nem éppen ez volt életünk meccse. De így is két-három góllal vezethettünk volna, az ellenfél sokat köszönhet kapusának, remekül védett. De a nagy nyomás meghozta az eredményét, végül begyűjtöttük a három pontot.

- Önnek is akadt néhány lehetősége, ráadásul fejjel is sokszor veszélyeztett. Utóbbinak mi volt az oka?

- Semmi extra, csupán igyekeztem jól helyezkedni. Az első félidőben Nagy Gabi jobbról, külsővel adta be a labdát, fejjel elcsúsztattam a hosszú sarok felé, sajnos ha csak centikkel is, de mellé ment. A második félidőben pedig szintén Nagy Gabi jobb oldalról belőtt labdáját próbáltam kapura fejelni, de kicsit magas volt a beadás, így nem tudtam eléggé a hosszúra visszafejelni. Csak középre ment. A gólom? Volt egy beadás előtte, amit kivágtak a mezőkövesdiek, majd Fehér Zoli nagyszerűen középre adott be a védők mögé, nekem csak jó ütemben kellett érkeznem. Szerencsére erősen meg tudtam fejelni a labdát, így bár a kapus beleért, nem tudott hárítani. Az első félidőben is közel jártam a gólszerzéshez, amikor a szabadrúgásomat kiszedte a jobb felsőből Horváth Tamás. Pedig jól helyeztem és erő is volt benne.

Radó András fejesgólja

- A kaposvári vereség miatt nem volt Önökben görcsösség?

- Én magamon semmi ilyet nem éreztem, de a társaimon sem láttam. Kaposváron megpróbáltunk győzni, nem sikerült, minden csapat életében vannak olyan mérkőzések, amikor nem jönnek össze a dolgok. Előtte öt meccsből négyet megnyertünk, ami azért nem rossz eredménysor.

- Továbbra is elérhető a dobogó. Mi dönthet?

- Valóban, az esélyünk megvan a harmadik helyre, azon leszünk, hogy ott végezzünk. De nem mi vagyunk a favoritok, jövő szombaton például utazunk Diósgyőrbe, ahol sárga lapok miatt Bosnjak, Simon és jómagam sem játszhatok - három alapember hiányzik majd. Sajnos kevesen vagyunk, ennyi hiányzót nehezen tudunk pótolni. Amúgyis tizennyolcan vagyunk, ennyi labdarúgóval nehéz hétről-hétre jól teljesíteni, de a csapat erősségét mutatja, hogy így is harcban állunk a dobogóért. Nemzetközi porondon pedig szinte halálra van ítélve egy ekkora kerettel rendelkező együttes. A Videoton, a Diósgyőr a Fradi 25-30 fős keretből gazdálkodik.

- A sárga lapja jogos volt?

- A mezőkövesdiek azt reklamálták, hogy odaütöttem ellenfelemnek, pedig szó sem volt ilyesmiről. Vezettem a labdát, amikor faultolt a vendégjátékos, és bele is nyúlt a szemembe. Én azonban menni akartam tovább, kint volt a könyökem, amibe ellenfelem belefordult, majd elesett. A játékvezető szándékosnak látta az esetet, pedig semmi ilyesmi nem volt benne. Most már mindegy, legközelebb csak a Paks ellen játszhatok.

A mérkőzést megtekintette a belga Genk játékosmegfigyelője is. Azt ugyan nem tudni, ki(k)re volt kíváncsi, de ha arra gondolunk, hogy télen Radó Andrást kölcsönben elvitték volna a belgák, nem nehéz kisakkozni, kit figyelt árgus szemekkel a bajuszos úriember...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!