Haladás

2014.06.04. 09:50

Remekelt Rózsa és Radó

Rózsa Dániel és Radó András kulcsembere a Haladásnak, a sportnapilap tavaszi osztályzatai alapján Rózsa a kapusok, Radó pedig a mezőnyjátékosok között az előkelő második helyen végzett.

Pum András

A kapusok versenyében a pápai Szűcs Lajos előzte meg Rózsa Dánielt, a mezőnyjátékosoknál pedig csak a debreceni Szakály Péter furakodott Radó András elé - legalábbis a Nemzeti Sport tavaszi osztályzatai alapján. Az abszolút versenyben Szűcs Lajos lett a tavasz játékosa, mögötte viszont - Szakályt megelőzve - Rózsa Dániel végzett!

A Haladás kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban, 30 meccsen mindössze 31-szer zörgött a szombathelyiek hálója. Ebben nagy szerepe volt a csapat 29 esztendős kapusának.

- Azért ehhez szükség volt a csapat együttes védekezésére is – hárította el a dicséretet Rózsa Dániel. - Noha olykor-olykor más összetételű védelem játszott előttem, ezzel nem volt gond,  az alapjátékot és a különböző rendszereket ugyanis valamennyi játékostársam ismeri. Igyekeztem én is hozzátenni a magamét, mert több jó meccsem volt tavasszal, mint rossz. Konkrétan egy mérkőzést nem tudok kiemelni amelyik remekül sikerült, inkább védésekre emlékszem. Így például az utolsó előtti fordulóban a  Fradi ellen az első félidőben Leonardo lövését lábbal sikerült védenem, szünet után pedig Diallo próbálkozását kellett hárítanom. Sajnos pontot nem ért, mert kikaptunk. Az utóbbi időben egyre nagyobb szerepe van a kapusok lábmunkájának, ebben az utóbbi egy-másfél évben sokat fejlődtem. Sajnos nagyon kevés esélyt látok arra, hogy a jelenlegi csapat gerince  együtt marad, pedig a szűk keret - 13-14 játékos - tudása alapján bent van az első ötben. Nüanszokon múlt, hogy nem sikerült felkapaszkodnunk a dobogóra, ám emiatt nem vagyok csalódott, a hatodik hellyel sincs okunk szégyenkezni. Még egy évig van szerződésem a Haladással, egyelőre más csapattól sem engem, sem a klubot nem keresték.

Rózsa Dániel kirobbanthatatlan a Haladás kapujából. Fotó: Horváth Csaba

- A tavaszi szezon számomra és a csapat számára is jól sikerült, így elégedett vagyok - mondta a 20 éves Radó András, aki ősszel 10, tavasszal 4 gólt szerzett. - Ugyan akadt egy-két mérkőzés, ami nem úgy jött össze, ahogy vártam, de azért mégiscsak  14 góllal zártam a bajnokságot, emellett adtam még legalább tíz gólpasszt. Tavasszal Pápán és idehaza a Honvéd ellen ment legjobban a játék. Az őszöm annyiban sikeresebbnek mondható, hogy több gólt szereztem, ám játékban nagy különbség nem volt. A 2012/2013-as bajnoksággal ellentétben a most magunk mögött hagyott szezonban kevesebbszer tudtak felrúgni, ami annak is köszönhető, hogy fizikailag igyekszem magam fejleszteni, és odafigyelek a tizenhatoson belüli szituációkra. Próbálok talpon maradni, és úgy láttam, a játékvezetők - egy-két kivételtől eltekintve - értékelik is ezt. A jövőmmel kapcsolatban továbbra sem tudok semmi biztosat, egyelőre pihenek, és június 18-án a többiekkel együtt elkezdem a munkát a Rohonci úton.

A nyár egyik nagy kérdése, sikerül-e a Rohonci úton tartani Radó Andrást. Fotó: Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!