Haladás

2016.03.26. 11:52

Hali-győzelem Sopronban

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0-ra nyert az NB II-es Sopron ellen.

haladas.hu

Swietelsky-Soproni VSE - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-1 (0-0).

Sopron, 150 néző, felkészülési-mérkőzés, vezette: Pintér

Sopron: Halasi (Megyeri) - Fazakas (Grabant P.), Jovetics, Jancsó (Kustor), Szabó L. (Maráczi) - Deme (Grabant B.), Rácz B. (Kapacina), Pados - Batizi-Pócsi (Baracskai), Zamostny (Tihanyi), Tóth M. (Pető). Edző: Supka Attila.

Haladás: Rózsa (Gyurján M., 46.) - Angyal, S. Wils, Kovács L. (Batarelo, 65.), Bosnjak - Nagy P. (Iszlai, 46.), T. Wils - Gaál, Németh M., Halmosi (Gyürki, 62.) - Williams (Medgyes, 62.). Edző: Mészöly Géza.

Gólszerző: Iszlai (11-esből, 78.)

Az első félidő nagy részében mindkét csapat megpróbált dominálni, így a két tizenhatos között hektikus játék folyt. A 28. percben Angyal 18 méterről a bal kapufa mellé lőtt, öt perc múlva Nagy Patrik 20 méteres lövését védte a kapus. A 35. percben egy villámgyors szombathelyi kontra után Németh Márió elöl az utolsó pillanatban mentettek. Egy perc elteltével Gaál 20 méteres lövését védte Halasi, majd két minutum elteltével Németh bal oldali beadását a hosszún érkező Kovács százszázalékos helyzetben nyolc méterről mellé lőtte. 42. perc: Németh bal oldali beadását Stef Wils visszafejelte, a bal szélen felbukkanó Bosnjak nyolc méterről 12 méterről fölé bombázott.

Szünet után az 55. percben egy megpattanó lövést védett nagy bravúrral Gyurján Márton. Öt perc múlva Tihanyi egyedül kilépett a labdával, de lövését ismét hárította Gyurján. A 78. percben Gyürki betört a jobb oldalon a tizenhatoson belül, ahol a kapus Megyeri buktatta. A büntetőt Iszlai a balra mozduló soproni portás mellett a jobb sarokba helyezte (0-1). Ezután sorra vezették támadásaikat a szombathelyiek, a hazaiak beszorultak. A meccs utolsó helyzete a 85. percben adódott: Gaál 18 méterről a felső kapufát találta telibe.

Az első félidőben a vasiak lelkesen, sokat futva futballoztak, szünet után letisztultabb lett a játékuk, és több helyzetet is kidolgoztak az NB II. 9. helyén álló hazaiak ellen.

1-0-ra győztünk Sopronban. Fotó: svse.hu

- Kiválóan sikerült a heti edzésmunkánk,  ez visszaköszönt a mai mérkőzésen is. Különösen a második félidőben futballoztunk jól, miután bejöttek a gyors embereink - Gaál Bálintot pedig előreküldtem csatárnak. Ebben a periódusban több gólt is szerezhettünk volna. Klassz és hasznos mérkőzést játszottunk egy jó Sopron ellen. Ami a hiányzókat illeti, Schimmer, Popin és Ugrai kisebb sérülés miatt hiányzott, Jánvári sem volt bevethető még, míg Martinez beteg. Reményeim szerint kedden már valamennyien edzhetnek, mert a héten gyakran mindössze 14-en tréningeztünk - mondta Mészöly Géza.

Tudósított: Vörös Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!