Haladás

2015.02.21. 15:17

Hali-vereség a bajnoki főpróbán

Utolsó felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-2-re kikapott a szlovák elsőosztály hatodik helyén álló Spartak Trnavától.

haladas.hu

Spartak Trnava - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-2 (1-1).  - Trnava, 1000 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa - Schimmer (Angyal, 73.) Fehér, Alcibiade, Devecseri (Jánvári, 77.) - Jagodics (Czingráber, 73.), Iszlai (Nagy P., 63.) - Gaál (Németh M., 84.), Martínez, Halmosi (Török, 46.) - Radó. Edző: Szentes Lázár.

A zöld-fehéreknél Rocchi és Katona sérülés miatt hiányzott, míg Dudás egyelőre külön edz a többiektől.

Fotók: Gyimesi Csaba

Nagy iramban kezdtek a csapatok. Az első helyzet a szlovákok előtt adódott, majd a 4. percben egy formás támadás után Radót az utolsó pillanatban szerelték. Mezőnyjáték folyt, a 17. percben egy 18 méteres lövést Rózsa bravúrral hárított. A vasiak több támadást is vezettek, ám ezek a tizenhatos előterében elhaltak, vagy az utolsó passzok nem sikerültek. A 30. percben Alcibiade indította Halmosit, aki elfutott a bal szélen, beadása Martínezhez került, aki két csel után 14 méterről a bal sarokba lőtt (0-1). Támadásban maradt a szombathelyi együttes, a 38. percben Gaál szabályos gólját a játékvezető a partjelző intésére, les címén nem adta meg. Egy perc múlva Radót buktatták a tizenhatos előtt. A szabadrúgást Gaál fölé lőtte. A 43. percben egy beadás után egy lepattanó labdát Mikovic lőtt a kapuba (1-1).

A második félidőben is folytatódott a nagy csata, a Haladás nem kért, és nem is adott kegyelmet. Azonban egy kontra után az 53. percben Cleber Rózsát is kicselezve a hálóba helyezett (2-1). Továbbra is nagyon kemény, gyors futballt láthattak a szurkolók. A 70. percben egy szabadrúgásnál visszagurított labdát a szlovákok futballistája, Cleber 20 méterről a jobb felső sarokba bombázott (3-1). Szentes Lázár cserékkel frissített csapatán, ennek meg is lett az eredménye. A sorozatos szombathelyi támadások a 86. percben góllá értek. Lábról-lábra ment a labda, Alcibiade passzolt Martínezhez, aki szépen kiugratta Németh Máriót, a támadó lefutotta a védőket, és 15 méterről a kapus mellett a bal sarokba helyezett (3-2). A középkezdés után egyenlíthetett volna a Hali. A mieink lekopírozták az előző akciót, Németh két csel után azonban a kapusba lőtt.

Hullámzó mérkőzésen a vasiak felvették a kesztyűt a fizikálisan jó erőkből álló Trnava ellen. A találkozó remekül szolgálta a felkészülést a jövő szombati (14.00) Diósgyőr elleni bajnoki rajtra.

- Az egész mérkőzésre a gyors, kemény, hajtós futball volt jellemző, az első félidőben játszottunk jobban. Szünet után hamar kétgólos hátrányt szedtünk össze, a végjátékban csak helyzetekig jutottunk - értékelt Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!