Haladás

2015.02.24. 20:33

Haladás: 13 meccs az élet

Tizenhárom bajnoki vár tavasszal a tabella 15. helyén álló Szombathelyi Swietelsky-Haladásra. Szentes Lázár szerint minimum hat győzelem kell a biztos bentmaradáshoz.

Pum András

Szombaton 14 órakor a Diósgyőr elleni hazai meccsel megkezdi tavaszi szereplését az NB I. 15., kiesőhelyén helyén álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A vasiakra hét hazai és hat idegenbeli bajnoki vár.

Szentes Lázár a téli átigazolási szezonban alaposan átalakított a játékoskeretet. Kölcsönben Medgyes (Mezőkövesd), Farkas (Kisvárda), Jefremov (Gabcikovo), Zsirai (Ajka), végleg pedig Dvorschák (Mezőkövesd), Mursits (Békéscsaba), Gyurján (Gyirmót), Szakály, Városi (ZTE), Zamostny (Sopron) távozott. Nagy és Kopúnek a román elsőosztályú Ceahlul Piatra Neamt együttesében szerepel próbajátékon. Azaz 12 játékos igazolt el. Heten érkeztek, Martínezt, Dudást (Győri ETO) Nagyot (Seligenporten), Jánvárit (Nyíregyháza) megvette a Haladás, Alcibiade (Honvéd), Branescu (Juventus) kölcsönbe érkezett, Mancinit pedig fél évre szerződtette a vasi együttes. A zöld-fehérekkel tréningező Davide Petrucci (CFR Cluj) ügye függőben van, az olasz középpályás arra vár, hogy a Román Labdarúgó Szövetség felbontsa kolozsvári szerződését, és szabadon igazolhatóvá váljon.

- Ismerve a szombathelyi pályaviszonyokat, óriási pozitívum, hogy tíz napot Törökországban, ötöt pedig Olaszországban készülhettünk, de összesen négy országban jártunk, hiszen futballoztunk Ausztriában és Szlovákiában is - jelezte Szentes Lázár. - A leghasznosabb a török táborban eltöltött tíz nap volt, kiváló körülmények között, remek pályákon készültünk. Az olasz túrába kicsit belejátszott az időjárás, emiatt a pályaviszonyok sem voltak tökéletesek, de az Internazionale elleni mérkőzés nagyon jól sikerült. A magyar valóságba való visszatérés problémát okozott, edzettünk a műfüvön és a Király Sportlétesítményben is. Ami az edzőmeccseket illeti, noha ezek csak felkészülési mérkőzések voltak, azt lehetett látni, hogy erősebbek, gólképesebbek vagyunk mint ősszel, több futballista - például Halmosi és Radó - teljesítménye az őszihez képest sokat javult.

Szentes Lázár hisz a Haladás bentmaradásában. Fotó: Unger Tamás

- A télen igazolt futballisták közül a kapus Branescu sokra hivatott fiatalember, még sokat kell tanulnia, de érkezése jó hatással volt a kapusokra - folytatta Szentes Lázár. - Bal oldali védőt is akartunk igazolni, az elsőszámú jelölt nem magyar volt. Katona súlyos sérülése miatt azonban gyorsan kellett döntenünk, és a legkönnyebben elérhető és a szakmailag is megfelelő szinten futballozó Jánvári mellett tettük le a voksunkat. Alcibiade kiválóan játszott, nagyon nagy erőssége a védelemnek. Nagy Patrik technikás, játszó középpályás, érkezésével többféle taktikai variációt is kipróbálhatunk, több rendszerben is futballozhatunk. Mancini támadó középpályás, betegség és sérülés hátráltatta, nincs százszázalékos fizikai állapotban. Dudás jobb oldali támadó, korábbi sérüléséből még nem lábalt ki, rehabilitációs munkát végez, Martínez maximálisan igazolta szerződtetésének jogosságát, a felkészülési meccseken a csapat erőssége volt, gólokat szerzett, technikás, gyors labdarúgó, nagy erőssége a csapatnak. És ott van még Petrucci, aki velünk edz, de még nincs játékengedélye. Ő védekezésben és támadásban is használható a középpályán. Noha sokan érkeztek, és sokan távoztak, ez nem lehet indok semmire, hiszen mindez egy tervezett keretátalakítás volt. Ami a tavaszt illeti, az alsó,- és felsőház is beigazolt, ami érthető, hiszen nagy a tét, a szakmai célokon kívül anyagi vonzata is van egy kiesésnek. Minden egyes meccs rendkívül fontos, természetesen a bentmaradás a célunk, ehhez - számításom szerint - minimum hat győzelemre van szükségünk. Persze ez csak az én számításom, az is lehet, hogy kevesebb is elég lehet, miként előfordulhat, hogy hat is kevés lesz.

- Úgy gondolom, az utóbbi évek legjobb erősítését hajtottuk végre, három-négy olyan játékos is érkezett aki rögtön húzóember lehet. Miután legtöbbjük január elején érkezett, idő is volt a beépítésükre, a török és az olasz edzőtáborban pedig szakmailag és emberileg is sikerült összekovácsolni a csapatot. Bízom bent, hogy NB I-es marad a Haladás, ennek megfelelően erősítettünk és készültünk – vélekedett Illés Béla sportigazgató, kisebbségi tulajdonos.

A Haladás tavasszal a Rohonci úton fogadja a Diósgyőrt, a Debrecent, a Budapest Honvédot, az FTC-t, a Dunaújvárost, a Nyíregyházát és a Puskás Akadémiát. Utazik Pécsre, Paksra, a Videotonhoz, Győrbe, Pápára, az MTK-hoz.

Jegyelővétel, bérlet és klubkártyavásárlásról infók ITT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!