Edzésben a Haladás

2018.01.09. 17:21

Több labdarúgó is távozhat a szombathelyi együttestől

Megkezdte a felkészülést a tavaszra a labdarúgó NB I. 10. helyén álló Haladás. A korábbi debreceni futballista, Szilvási Péter próbajátékon szerepel.

Pum András

Medgyes Zoltán (balról), Halmosi Péter, Rácz Barnabás, Tóth Dávid, és Tóth Máté az idei első tréningen Fotó: Unger Tamás

Kedd délelőtt munkába állt a Haladás. Az Illés Akadémia műfüves pályáján a bemelegítést követően kétkapus játékot vezényelt Michal Hipp. Egy fiú is szerelést húzott, Szilvási Péter próbajátékon szerepel Szombathelyen. A Debreceni VSC december közepén közös megegyezéssel szerződést bontott az egykori korosztályos válogatott futballistával, így a 24 esztendős, eddig két NB I-es mérkőzésen pályára lépő, korábban a német másodosztályú Fürth második csapatában is megforduló Szilvási szabadon igazolható. A brazil Myke Bouard Ramos pedig szerdán csatlakozik társaihoz.

– A játékosok a pihenő alatt sem álltak le teljesen, személyre kapott edzésprogramot kaptak, így gyakorlatilag ott folytattuk a munkát, ahol decemberben abbahagytuk – mondta a délelőtti edzés után Michal Hipp, a szombathelyiek szlovák vezetőedzője. – Egyetlen futballista sem érkezett vissza súlyfelesleggel. Csütörtökön különböző felméréséken vesznek részt a labdarúgók, amiből kiderül, ki mennyire terhelhető. Újdonság, hogy naponta közös reggelivel kezdünk. Az elkövetkező két hétben elsősorban a fizikai felkészítésre fektetjük a hangsúlyt, majd a török edzőtáborban már technikai, taktikai gyakorlatokat is végzünk. A hazatérés után folytatjuk a kint elkezdett munkát, míg a február 24-i bajnoki rajt előtti utolsó két hét a finomhangolásról szól. Nagy mozgás nem lesz a játékoskeretben, két-három játékost szeretnék igazolni, míg néhány fiatalt kölcsönadunk. Nálunk ugyanis jobbára a kispadon ülnének, márpedig ott nem lehet fejlődni.

Medgyes Zoltán (balról), Halmosi Péter, Rácz Barnabás, Tóth Dávid, és Tóth Máté az idei első tréningen Fotó: Unger Tamás

– Télen sosem könnyű igazolni, de természetesen szeretnénk erősíteni – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Noha a keret nem gyenge; ezt jelzi talán, hogy ősszel legyőztük az első három helyezettet. Ahogy érkezők, távozók is lesznek. Jánvári Gábor Kisvárdára igazolt, Tóth Dávidot, Tóth Benjamint, Kiss Bencét pedig vélhetően tavasszal kölcsönadjuk, és elképzelhető, hogy Devecseri Szilárd is távozik. Funsho Bamgboye az U19-es csapattal kezdi el a felkészülést, ám ha jól teljesít, nyitva az út előtte a felnőttcsapat öltözőjébe. De elképzelhető, hogy lesznek még további távozók. Leandro Martínez felhagyott a profi futballal, Mészáros Karol kölcsönadási szerződése 2017. december 31-én lejárt. Szeretnénk megvásárolni, ám egyelőre nem tudtunk megegyezni a debreceniekkel, így a felkészülést a Hajdúságban kezdi a támadó. Szilvási pedig a héten győzheti meg a szakmai stábot, hogy szükség van rá. Vannak kiszemeltjeink, akikkel tárgyalunk, de neveket csak akkor szeretnék mondani, amikor sikerül megállapodniuk velük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!