foci

2018.02.23. 19:01

Újpesten indítja a tavaszt a Haladás

A labdarúgó NB I. tavaszi első, 20. fordulójában szombaton 17 órakor az Újpest FC a Haladást fogadja.

Pum András

A Szusza Ferenc Stadionban készülnek a nyitányra, fűthető paplannal óvják a gyepet Fotó: ujpestfc.hu

Több mint két hónap szünet után folytatódik a labdarúgó NB I. – a havazás miatt csak nevében – tavaszi idénye. Az őszi 19 kör után 13 forduló vár a csapatokra. Az utolsó három őszi bajnokiját megnyerő, tizedik helyen álló Haladás az ötödik, 20 pontos Újpest vendége lesz. A két csapat őszi, soproni bajnokiján David Williams góljával 1-0-ra nyert az akkor Pacsi Bálint vezette vasi csapat.

– A felkészülési mérkőzéseink remekül sikerültek, szeretnénk a bajnokikon is ezt a jó sorozatot folytatni – mondta Michal Hipp, a Haladás szlovák edzője. – Jó úton haladunk tehát, de a tétmeccseken kell igazán bizonyítani. Ami az Újpestet illeti, a török edzőtáborban élőben megnéztük ellenfelünket és videón is kielemeztük játékukat. Jól összerakott, masszív, a támadójátékot bátran felvállaló együttes. Edzőjük, Nebojsa Vignjevics már négy éve irányítja a csapatot, látszik a kézlenyomata a gárdán. Nemcsak gazdag történelmi múltja, hanem jelene alapján is a magyar élcsapatok közé sorolom a fővárosiakat. Mindkét klub számára fontos mérkőzés lesz. A sikerhez az ősszel látott taktikus, fegyelmezett játékra lesz szükség. Jó meccset várok, és azt, hogy legalább egy pont a mienk legyen. Nem csak a játékosok, jómagam is várom nagyon már az első tavaszi meccset. Kiss Tamás, Grumics, Tóth Máté, Petró kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik. Összeállítás: Király – Kolcák, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Jagodics – Mészáros, Rácz, Németh Márió, Halmosi – Ramos.

A Szusza Ferenc Stadionban készülnek a nyitányra, fűthető paplannal óvják a gyepet Fotó: ujpestfc.hu

A szombathelyiek a péntek délutáni edzés után útra keltek, az éjszakát a telki edzőcentrumban töltötték.

Noha napok óta szakad a hó, és a pálya használhatatlansága miatt elmaradt a keddi Újpest–Paks Magyar Kupa-mérkőzés, azóta javult a helyzet. Az újpestiek Belgiumból fűtőpaplant hozattak, amelyet szerda este a hótól megtisztított játéktérre fektettek. A paplanba négy nagy teljesítményű turbina segítségével meleg levegő kerül, így az megakadályozza a gyep további fagyását, jegesedését. Jelen állás szerint lesz meccs, de erről közvetlenül a találkozó megkezdése előtt Kassai Viktor játékvezető dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!