programtipp

2019.08.21. 16:00

Süsü is ellátogat a pécsi gyermekfesztiválra

Gyermekbirodalommá változik a Zsolnay Kulturális Negyed augusztus 23–25. között: nyolcadik alkalommal rendezik meg a Szamárfül Fesztivált.

Müller Anikó Hanga

A gyerekek Süsüvel is találkozhatnak a programsorozat alkalmával

Fotó: archív

Az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján közel száz program várja a családokat. A megnyitón átadják a kulturális tér új, integrált játékokkal kibővített játszóterét. Az Életre kelt mesehősök kiállításon a mesebirodalom „örök darabjai”, többek között Mirr-Murr, Sebaj Tóbiás, a Nagy Ho-ho-ho horgász, PomPom és Süsü is látható lesz. Az eseményt koncertek is színesítik.

A gyerekek Süsüvel is találkozhatnak a programsorozat alkalmával
Fotó: archív

A gyerekeket már fiatalon érdemes bevezetni a színház világába, ezt célozza a Kerek Perec Társulat Párnamesék csecsemőszínházi előadása. A nagyobbak elámulhatnak a MárkusZínház Hős Miklós bábszínpadi eposzán, de látható lesz a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának vendégjátéka, A bőgős fia meg az ördögök, a Bóbita Bábszínház előadásában A bűbájos lakat, a Bab Társulat bemutatásában a Matyi a ludas. A foglalkozáson műanyag hulladékból, zacskókból, flakonokból készíthetnek tengeri állatokat a gyerekek és szüleik, lesz zoknibábkészítés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!