nem jó hír

2019.11.19. 15:00

Másodszor drágul a dízel

Holnaptól bruttó három forinttal többe kerül egy liter gázolaj, ezzel október óta kettő forint az áremelkedés. A benzin közben már hét forintot drágult, de holnap nem lesz változás. A NAV egy kicsit a mostani árak fölé számol.

Vas Népe

Fotó: Illusztráció

Drágul szerdától a gázolaj, a hónapban másodszor, a benzin ára most nem változik. A háromforintos dízelár-emeléssel országos átlagban 408 forint lesz egy liter gázolaj, Szombathelyen pedig 397 forint a legolcsóbb és 419 forint a legdrágább a dízelből. Novemberben eddig összesen kettő forinttal lett drágább a gázolaj, a kétszer háromforintos emelés és az egyszer négyforintos árcsökkentés nyomán.

Benzinből országos átlagban 385 forint egy liter, Szombathelyen 381 és 397 forint a két szélsőséges benzinár, és persze a két ár között is mérnek a 95-ösből a város töltőállomásainál. Novemberben összesen hét forintot drágult már a 95-ös, árcsökkentés a benzinnél nem volt az év tizenegyedik hónapjában a magyarországi kutaknál.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal számai magasabbak, mint a szombathelyi kutaké és az országos átlagárak. A novemberre most közzétett üzemanyagköltség-elszámolásnál alkalmazható árak szerint a benzint 397 forinttal, a dízelt pedig 422 forinttal lehet elszámolni. Vagyis mintha a legmagasabb szombathelyi árral számolt volt a NAV a benzinnél és még a legmagasabbnál is magasabb árral a dízelnél, ha a szombathelyi kutak árait nézzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!