fontos!

2020.03.18. 16:00

Felhívás az Ausztriából hazatérő Vas megyei munkavállalóknak

A koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel kérjük az Ausztriából hazatérő munkavállalók együttműködését az álláskeresői regisztrációjuk intézése kapcsán.

vaol.hu

Az elkészített adóbevallási tervezet az ügyfélkapun keresztül gyorsan, kényelmesen megtekinthető. Illusztráció: pxhere.com

A Vas Megyei Kormányhivatal a hazaérkezők regisztrációját kéri, amit elektronikusan tehetnek meg a https://eugyintezes.munka.hu oldalon.

A munkavállalók a külföldi munkavégzés leigazolására szolgáló U1-es nyomtatványt is elektronikusan kérhetik ki az Osztrák Munkaerőpiaci Szolgálat, az Arbeitsmarktservice Österreich (AMS) hivatalától, amit ide kattintva tudnak megtenni.

Az érintettek az elektronikus regisztrációt követően a megadott e-mail címre adatlapcsomagot fognak kapni, amelyet ki kell tölteni, és az ügyfélkapun keresztül visszaküldeni, tehát ekkor sem kell személyesen befáradni a lakcím szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályára.

Az ügyintéző ellátás-megállapítás kapcsán felveszi a munkavállalókkal a kapcsolatot, és amennyiben szükséges a személyes megjelenés, annak időpontjáról tájékoztatja őket!

Felmerülő kérdések kapcsán Vas megyében az EURES-tanácsadó, Murai Adrienn a +36-70/683-1329-es telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail címen fogadja a megkereséseket a külföldről hazatérő munkavállalók esetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!