Jó, ha tudod!

2020.04.09. 11:03

Vasúti pályafelújítás és menetrendváltozás a Székesfehérvár–Szombathely vonalon, április 15-től 17-ig

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

vaol.hu

Debrecen, 2019. június 3. Felszálló utasok. Már a XIX. század óta a hazai vasútforgalomban fontos szerepet játszó Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vonalon ma is jelentõs utas és teherforgalom érinti a debreceni vasútállomást. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

MÁV Sajtóközlemény

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos

szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben . A

GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók: http://www2.gysev.hu/tartalmak/vaganyzarak,_kozlekedesi_informaciok/528 .

 

BELFÖLDI VASÚTI HÍREK

 

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon, április 17-től 30-ig módosított menetrend szerint közlekednek egyes S10-es járatok, a Déli pályaudvarról Győrbe 15 perccel korábban indulnak, mert Budaörs és Nagyszentjános között pályakarbantartást végeznek.

 

Április 18-án, 19-én, 25-én és 26-án, a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 2:25-kor induló S72-es vonat módosított menetrend szerint közlekedik. Angyalföld állomáson másik vonatra kell átszállni.

 

A Székesfehérvár–Szombathely vonalon, április 15-től 17-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Devecser és Boba, illetve Ukk között pótlóbuszok viszik az utasokat, mert Devecser és Boba, valamint Boba és Ukk között karbantartási munkákat végeznek. Az IR9602-es és az IR9697-es számú vonatok helyett Celldömölk és Sümeg, míg a 9542-es számú vonat helyett Boba és Ukk között pótlóbuszok viszik az utasokat. 17-én az IR9602, IR9697 számú vonatok csak Balatonszentgyörgy és Celldömölk viszonylatban közlekednek. Balatonszentgyörgy és Győr között nem biztosított a közvetlen eljutás, ezért Celldömölkön át kell szállni a 9237-es számú 10:30-kor Győrbe induló vonatra.

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon, április 30-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Lepsény és Balatonfüred között pótlóbuszok viszik az utasokat. A buszok Székesfehérvárról Balatonfüredre 4:55 és 18:55 között minden páros óra 55. percében indulnak. A Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszokkal minden érintett település elérhető. A pótlóbuszok Székesfehérváron napközben a Bakony InterCity vonatokhoz csatlakoznak.

 

A Déli pályaudvarról 8:35-kor és 14:35-kor induló gyorsvonat most Siófokig közlekedik, az észak-balatoni vonalra utazóknak Lepsényben kell átszállniuk pótlóbuszokra, amelyek Balatonfüredig mennek. Lepsényben a nagykanizsai és a siófoki gyorsvonatokhoz csatlakoznak. Balatonfüred és Tapolca között nem közlekednek a gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt, egyes személyvonatok módosított menetrendben közlekednek.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon április 9-től május elsejéig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek az Ercsi és Pusztaszabolcs közötti felújítások miatt. A Déli pályaudvarról 23:55-kor induló S40-es (4158-as számú) vonat helyett későbbi időpontban, 0:15-ös indulással S40-es (4110-es számú) vonat közlekedik Pusztaszabolcsig. A Bátaszék–Sárbogárd vonalon a Bajáról a Keleti pályaudvarra tartó Ex839-es számú Gemenc vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A felújítás későbbi fázisaihoz igazítva további módosítások is várhatók.

Április 15-től 28-ig a Dombóvár–Gyékényes vonal Dombóvár és Kaposvár szakaszán, továbbá a Kaposvár–Siófok vonal Kaposvár és Mernye közötti szakaszán is pótlóbuszokkal kell utazni. A vonatok módosított menetrend szerint közlekednek karbantartások miatt. A vonatpótlás miatt a Kaposvár–Siófok (35. számú), a Kaposvár-Fonyód (36.), a Nagyatád–Somogyszob (38.), a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs (40.) és a Dombóvár–Gyékényes (41.) vonalokon több vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

A kaposvári állomáson a pótlóbuszok le- és felszállási helye (a korábbi évektől eltérően) a vasútállomással szemben az úttest túloldalán lesz. A Pécs–Fonyód–Tapolca közötti vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

 

A Pusztaszabolcs–Börgönd–Székesfehérvár vonalon április 9-től 25-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az eljutás Szabadegyháza állomáson, átszállással biztosított. Szabadegyháza és Zichyújfalu között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

 

A miskolci fővonal Gödöllő és Hatvan közötti szakaszán, április 14-től május 7-ig a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. folytatja a pályafelújítást. Ebben az időszakban a késő esti és reggeli vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. Ez eltérő időpontokban és állomások között érinti a közlekedést, ezért érdemes előre tájékozódni. A pótlóbuszok kapacitását úgy határozták meg, hogy az utasok egymástól legalább 1,5-2 méter távolságban tudjanak helyet foglalni a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

Gödöllői személyvonatok:

A gödöllői S80-as személyvonatok menetrendjét nem érintik a vágányzári korlátozások.

Hatvani személyvonatok:

  • Az S80-as járatok a Keleti pályaudvarról minden páratlan óra 35. percében indulnak és Hatvanba páros óra 44 perckor érkeznek. Hatvanból páratlan óra 12-kor indulnak és a Keleti pályaudvarra minden páros óra 25 perckor érkeznek.
  • A vágányzár teljes időtartama alatt, azaz április 14-től május 7-ig a Keleti pályaudvarról munkanapokon 5:05-kor és 6:05-kor Hatvanig, illetve Hatvanból a Keleti pályaudvarra munkanapokon 7:35-kor és naponta 8:25-kor érkező S80-as személyvonatok helyett Aszód és Hatvan között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Hatvanból 7:17-kor pótlóbusz közlekedik Aszódra, amely minden állomáson és megállóhelyen megáll.
  • Április 14-től 25-ig a Keleti pályaudvarról 23:50-kor induló S80-as személyvonat helyett Aszód és Hatvan között pótlóbusz viszi az utasokat.
  • Április 14-től 26-ig a Hatvanból a Keletibe munkanapokon 4:20-kor és 5:25-kor, illetve naponta 4:55-kor érkező S80-as személyvonatok helyett pótlóbuszok közlekednek Hatvan és Aszód között.
  • Április 26-tól május 7-ig a Keleti pályaudvarról 22:40-kor és 23:50-kor induló S80-as személyvonatok helyett Isaszeg és Hatvan között pótlóbuszok közlekednek. Április 27-től május 7-ig a Hatvanból induló és a Keletibe munkanapokon 4:20-kor és 5:25-kor, illetve naponta 4:55-kor érkező S80-as személyvonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat Hatvan és Isaszeg között.
  • A Keleti pályaudvarról Hatvanba 20 és 22 órakor induló G80-as gyorsított személyvonatok naponta közlekednek. Alapmenetrendben munkanapokon közlekednének, az utasok kérésére most naponta járnak.
  • InterCity vonatok:

    Az InterCity-k menetrendjét nem érintik a vágányzári korlátozások. A Keleti pályaudvarról 6:30-kor induló Rákóczi és a 18:30-kor induló Hernád InterCity Miskolc-Tiszai pályaudvarig közlekedik. A Keleti pályaudvarra 9:30-kor érkező Hernád és 21:30-kor érkező Rákóczi InterCity Miskolcról indul. A határállomások lezárása és a nemzetközi vonatközlekedés szünetelése miatt Miskolc–Kassa, illetve Kassa–Miskolc között kimaradnak a menetrendből.

    Egri gyorsvonatok:

    Az egri gyorsvonatok a Keleti pályaudvar és Hatvan között minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Hatvan és Eger között változatlan menetrend szerint járnak. A Keleti pályaudvarról 25 perccel korábban, minden páros óra 35. percében indulnak. A Keleti pályaudvarra 25 perccel később, minden páratlan óra 25. percében érkeznek. Az 5500-as, 5508-as, 5509-es és 541-es számú vonatok S87-es jelzéssel közlekednek.

    Sátoraljaújhelyi sebesvonatok:

    A Keleti pályaudvar és Hatvan viszonylatban nem közlekednek a sátoraljaújhelyi sebesvonatok, helyettük a hatvani S80-as személyvonatokkal utazhatnak az utasok, Hatvanban biztosítják az átszállást. Hatvan–Füzesabony–Miskolc–Sátoraljaújhely viszonylatban változatlan menetrend lesz érvényes. A Keletiből 21 órakor Miskolcra, a 22:40-kor Füzesabonyba, továbbá a Füzesabonyból 3:50-kor, az Egerből 4:35-kor, illetve a Sátoraljaújhelyről 3:56-kor és vasárnaponként 17:50-kor induló vonatok a Keleti pályaudvarig a teljes útvonalon közlekednek.

    A hatvani vonal felújítása miatt több, más vonalon is módosul a menetrend:

  • Az Aszód–Balassagyarmat (78-as) vonalon a 33516-os számú vonat a teljes útvonalán 10 perccel korábban közlekedik, Aszódról 13:53-kor indul és Balassagyarmatra 15:18-kor érkezik. A 33513-as számú vonat a teljes útvonalán 10 perccel korábban közlekedik, Balassagyarmatról 14 órakor indul, Aszódra 15:23-kor érkezik.
  • A Budapest–Újszász–Szolnok (120a) vonalon a Szolnokról munkanapokon 4:43-kor induló G60-as gyorsított személyvonat a Keleti pályaudvarra 6:30 helyett 6:35-kor érkezik. Szintén Szolnokról 5 perccel korábban 5:58-kor indul a G60-as gyorsított személyvonat, a Keletibe 7:50-kor érkezik. Nagykátáról munkanapokon 5 perccel korábban, 6:56-kor indul S60-as személyvonat, mely a Keletibe 5 perccel korábban 8 órakor érkezik.
  • A Budapest–Kunszentmiklós-Tass (150-es) vonalon az S25-ös jelzésű személyvonatok változatlanul a Keleti pályaudvarra érkeznek és onnan indulnak. A Keleti pályaudvarról 11:57-kor induló Ivo Andrić vonat Kelebiáig közlekedik, a Keleti pályaudvarra 18:04-kor érkező Ivo Andrić vonat pedig Kelebiáról indul. Nem közlekednek Kiskunhalas–Kelebia között a 15:24-es indulási idejű, illetve ellenkező irányban a 16:05-ös indulási idejű személyvonatok.
  • A felújítások folytatódnak, ezért az év végéig menetrendi módosítások még várhatók több ütemben is. További információk: www.mav.hu/bphatvan

    A Miskolc–Nyékládháza–Tiszaújváros vonalon, április 19-től 25-ig – az éjszakai órákban – 20 órától 6 óráig pótlóbuszok szállítják az utasokat karbantartás miatt. A Miskolcról 4:20-kor, Nyékládházáról 20:15-kor és 21:15-kor, továbbá Tiszaújvárosról 20:45-kor, 22:30-kor és 5:14-kor induló vonatok helyett pótlóbuszokkal kell utazni a teljes útvonalon.

    A Miskolc–Hidasnémeti vonal Miskolc-Tiszai pályaudvar és Forró-Encs közötti szakaszán, április 17-én pótlóbuszok közlekednek a Miskolcról 10:19-kor és 12:19-kor, a Hidasnémetiből 10:04-kor és 12:04-kor induló vonatok helyett. A buszok Felsőzsolcát nem érintik, Szikszó-Vásártér, Aszaló és Csobád vasúti megállóhelyek helyett a 3-as számú főúton kijelölt autóbuszmegállónál állnak meg.

     

    Április 20-tól 23-ig, a Miskolc-Tiszai pályaudvar és Forró-Encs között pótlóbuszok közlekednek a Miskolcról 23:11-kor és 3:42-kor, továbbá a Hidasnémetiből 22:04-kor és 3:31-kor induló vonatok helyett. A buszok Felsőzsolcát nem érintik, Szikszó-Vásártér, Aszaló és Csobád vasúti megállóhelyek helyett a 3-as számú főúton kijelölt buszmegállónál állnak meg.

    Április 23-tól 30-ig, Halmaj és Hidasnémeti között pótlóbuszok közlekednek a Miskolcról 20:44-kor, 23:06-kor és 3:43-kor, továbbá a Hidasnémetiből 21:42-kor és 3:37-kor induló vonat helyett. A pótlóbuszok Csobádon, a 3-as számú főútvonalon kijelölt buszmegállóhelyen, Mérán a Vasút utca 56-os szám előtti Volánbusz megállóhelyen állnak meg.

    A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon, április 16-án, 23-án és 30-án egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

     

    Április 16-án Tokaj és Nyíregyháza, április 23-án Tokaj és Nyíregyháza, Rakamaz és Nyíregyháza, április 30-án Tokaj és Nyíregyháza, valamint Görögszállás és Nyíregyháza között pótlótóbuszokkal kell utazni. A Keleti pályaudvarról induló Dália, Jázmin, Kamilla és Rózsa, illetve a Nyíregyházáról Budapestre induló Páva, Rigó, Kócsag és Vércse InterCity-k helyett mindhárom jelzett napon, Tokaj és Nyíregyháza között közvetlen IC-pótlóbuszok szállítják az utasokat. A kör InterCityk Nyíregyházáig közlekednek.

    A Szeged–Hódmezővásárhely–Békéscsaba vonalon, június 19-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között végzett pályaépítés következő fázisában is. Szeged és Hódmezővásárhely között valamennyi vonat helyett pótlóbuszokkal lehet utazni.

    NEMZETKÖZI KÖZLEKEDÉS

    Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a nemzetközi vasúti közlekedésben a koronavírus járvány miatt számos korlátozás lépett életbe, melyről bővebb információt aKoronavírussal kapcsolatos vasúti változásokoldalunkon olvashatnak.

    INFORMÁCIÓK A RÁDIÓK KÖZLEKEDÉSI HÍREIBEN

    A fenti vágányzárakról és az ezzel együtt járó korlátozásokról, menetrendi változásokról hétfőtől péntekig érdemes meghallgatni a MÁVINFORM menetrendszerű bejelentkezéseit is a különböző rádióadásokban.

    A Kossuth Rádió Hajnal–Táj című műsora 5:28-kor a hírek előtt, egy óra múlva pedig a Jó reggelt, Magyarország! című műsor hírei előtt 6: 28-kor kapcsolja adásba ügyeletes kollégánkat. A Kossuthon a délutáni Krónika hírei után 16:08 körüli időpontban hallható a MÁVINFORM. A Magyar Katolikus Rádió hallgatóit a nap indulásakor 6:30-kor kezdődő Hírtükörben tájékoztatjuk a vasúti közlekedési helyzetképről. A Karc FM-en reggel 7 és 8 órakor, továbbá a 16 órás hírek után hangzanak el a MÁVINFORM aktuális hírei. A Sláger FM rádióban a fél 7-es és fél 8-as, valamint a 16 órai hírösszefoglaló után hallhatók a legfrissebb vasúti információk.

    MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!