Fontos, hogy minden behívott részt vegyen a koronavírus-szűrővizsgálaton

Megyénkben is megkezdődött az egész országra kiterjedő lakossági Covid–19-fertőzöttségszűrés.

vaol.hu

Budapest, 2020. április 3. Koronavírus-minta az ország legnagyobb, kifejezetten virológiai diagnosztikával foglalkozó laboratóriumában, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Virológiai Laboratóriumi Osztályán, Budapesten 2020. április 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Országos szinten elindultak a koronavírus-tesztelések, melyek május 1-14. között zajlanak. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Vas megyében körülbelül 800 főnek küldtek értesítőt, hogy vegyen részt a programban. Korábbi cikkünkben a tesztelésen résztvevő személyeket is megkérdeztünk a várakozás során.

Azonban rendkívül fontos, hogy azok, akik meghívó levelet kaptak a tesztelésre, részt is vegyenek rajta. Az alábbiakban a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ közérdekű levelét osztjuk meg, akik a Vas megyében szervezett vizsgálatokat folytatják:

 

Tisztelt Szűrésben Résztvevő Állampolgár!

 

Magyarország négy, orvos-egészségtudományi képzést folytató egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem – a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve folytatja a H-UNCOVER klinikai vizsgálatot.

 

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

 

Tájékoztatjuk, hogy az Ön számára a korábbi behívólevélben feltüntetett helyszínen és időponton túlmenően az alábbi helyszíneken és időpontokban is igénybe vehető a szűrővizsgálat:

 

Helyszín: Agora Művelődési és Sportház Szombathely

9700 Szombathely, Március 15 tér 5.

Időpont: 2020. május 11-12-13-14. hétfő-kedd-szerda-csütörtök (10-15 óra között)

 

Helyszín: Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház Celldömölki Kórháza

9500 Celldömölk Nagy Sándor Tér 2.

Időpont: 2020. május 11-12. hétfő-kedd (9-15 óra között)

 

Helyszín: Szent László Kórház Sárvár

9600 Sárvár Rákóczi u 30.

Időpont: 2020. május 13-14. szerda-csütörtök (9-15 óra között)

 

Kérjük, hogy az ingyenes szűrésen való részvételével Ön is segítsen a koronavírus járvány elleni harcban.

 

Köszönjük, hogy segít a vírus elleni küzdelemben és önkéntes részvételével támogatja a járvány leküzdését, a vírus elleni kutatásokat, védi családját és környezetét!

 

Tisztelettel:

 

 

Prof. Dr. Miseta Attila sk.

a PTE Rektora

Prof. Dr. Betlehem József sk.

PTE Operatív Stáb vezetője

Dr. Sebestyén Andor sk.

PTE Klinikai Központ elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!