a kivitelezés folytatódik

2020.06.17. 15:34

Felújították a 84-es út Nemeskér és Újkér közötti szakaszát – fotók

Biztonságosabbá vált a közlekedés a 84-es úton Nemeskér és Újkér között, ahol az elmúlt három hónapban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felújította a 2,5 kilométeres szakaszt; Barcza Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője az átadáson elmondta, hogy a kormány 300 millió forinttal támogatta a szakasz felújítását.

MTI

Fotó: Magasi Dávid

Hozzátette, hogy folyamatban van a 84-es út további felújítása is, Újkér belterületétől a csepregi leágazóig. A tervek már elkészültek, a kivitelezés várhatóan jövőre indul.

Fotó: Magasi Dávid

Kiemelte, hogy a térségben a legnagyobb útfejlesztés az M85-ös gyorsforgalmi út építése, amely a tervek szerint még idén elér Sopronig. Ez a beruházás 300 milliárd forint hazai forrásból valósul meg.

Valamennyi Sopronból kivezető út megújul, a Sopron és Sopron-Balf közötti, a Sopron és Harka, valamint a Sopron és Ágfalva közötti szakaszok, amelyek nagy forgalmat bonyolítanak le – tette hozzá.

Fotó: Magasi Dávid

Kecskeméti Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója arról beszélt, hogy a felújítás során felmarták a régi aszfaltréteget, ahol szükség volt rá, lokálisan megerősítették az alapréteget is, mert nagy teherbírást kell kibírnia az útnak, amely végül két réteg aszfaltot kapott.

Fotó: Magasi Dávid

Joóné Nagy Csilla, Nemeskér és Sulyok Balázs József, Újkér polgármestere azt hangsúlyozták, hogy a beruházás az elmúlt ötven év legnagyobb fejlesztése volt a két település között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!