Programtipp

2019.07.24. 15:00

Királyok felvonulása Székesfehérváron

A júliusi hétvégék már a Királyi napokra hangolnak Székesfehérváron. Augusztus 3-áig minden szombaton este a Fő utcán megjelennek az óriásbábok, hogy felhívják a figyelmet a rendezvényekre.

Müller Anikó Hanga

Fotó: kiralyinapok.hu

Zenés kíséret mellett kikiáltó mutatja be az aznap látható fi gurákat, elbeszélve jelentős tetteiket, a hozzájuk fűződő érdekességeket. Július 27-én 18 órakor II. (Vak) Béla, valamint III. Béla és felesége, Antiókhiai Anna képviseli az idén 21 tagúra bővülő óriásbábcsaládot a látványos felvonulásban. A királyokat ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik, bemutatókat tartva.

 

Fotó: kiralyinapok.hu

Ezen az estén az I. András Király Lovagrend és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport – Agárd tagjai vesznek részt a menetben, az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja.

Az utolsó eseményen, augusztus 3-án 18 órakor III. Béla és fi a, II. András, valamint II. András lánya, Szent Erzsébet felvonulását láthatják az érdeklődők, őket a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület és ismét a Bandiera zászlóforgatók és a Sub Rosa együttes zenészei kísérik. A menet mindig 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig, majd vissza a teátrumhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!