Koronavírus

2020.02.26. 19:01

A MÁV is felkészült az esetleges koronavírus fertőzések terjedésének megelőzésére

Közleményt adott ki.

vaol.hu

Budapest, 2020. február 13. A MÁV elsõ, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedõ Göcsej InterCity járaton utaztak elõször az új jármûvön. MTI/Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

A MÁV Kommunikációs Igazgatósága közleményt adott ki lapunknak, amit változtatás nélkül közlünk.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A MÁV felkészült az esetleges koronavírus fertőzések terjedésének megelőzésére

Budapest, 2020. február 26. – Az Operatív Törzs döntésének megfelelően a MÁV felkészült a koronavírus fertőzések terjedésének megelőzésére. A vasúttársaság állandó kapcsolatot tart a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és iránymutatásuk alapján jár el az állomásokon és a vonatokon, biztosítja a szükséges feltételeket.

A vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen általános gyakorlata szerint naponta többszöri fertőtlenítő tisztítással lép fel, a személykocsik kilincseit és fogantyúit a külső és a belső terekben, a WC és mosdó helyiségekben folyamatosan takaríttatja.

Hatóság által kötelezően előírt intézkedés jelenleg nincs érvényben, az alapvető higiéniai előírások betartásán túl így nincs szükség beavatkozásra. A vasúttársaság ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kíséri az események alakulását, megteszi az indokolt előkészületeket, felkészíti munkavállalóit a megelőzés érdekében. A jegyvizsgálók számára kéztisztító és fertőtlenítőszer jelenleg is rendelkezésre áll. A nemzetközi forgalomban résztvevőket ezen felül orvosi szájmaszkkal látták el, amelyből nagyobb készlet beszerzése is előkészületben van.

A vasúttársaságnak egészségügyi ellenőrzési hatásköre nincs a határállomásokon, az ilyen jellegű feladatokat az egészségügyi és határrendészeti hatóságok látják el, a MÁV ehhez minden segítséget megad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!