a műsornak folytatódnia kell

2020.03.16. 14:00

A szombathelyi Mesebolt előadásai minden otthonba elérnek!

A koronavírus terjedésének lassítására megszületett szabályozások miatt rengeteg rendezvényt töröltek, átalakulnak a bölcsődék és óvodák működése is. Épp ezért a Mesebolt Bábszínház úgy döntött úgy segít, ahogy tud.

vaol.hu

Mesebolt bábszínház, Szombathely, 20191122, ut , Sven Nordquist: Pettson és Findusz , dramaturg: Khaled-Abdo Szaida bábtervező: Fekete Dóra díszlettervező: Takács Lilla zeneszerző: Kiss Dávid rendező: Kovács Petra Eszter szereplők: Császár Erika, Gyurkovics Zsófia, Kosznovszky Márton, Kovács Bálint Pettson magányosan él egy aprócska faluban. Nincs se felesége, se gyereke, se kutyája, se… Napjai szürke egyhangúságban telnek, mígnem egy szép tavaszi reggelen szomszédasszonya egy kis kandúrral lepi meg. Pettson és a kis Findusz között nem mindennapi barátság alakul ki, ahogy arról a szomszédok szívesen fecsegnek egymás közt. De hát mégiscsak különös, ha valaki beszél a macskájához, vele kertészkedik, házat rendez be neki a régi kertivécében, együtt barkácsol, együtt kirándul, és együtt horgászik vele, nem? Az előadás létrejöttét támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. , Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A Mesebolt Bánszínház előadásai határozatlan időre szünetelnek, de ők mégsem állnak le.

A bábszínház továbbra is aktívan készül új előadásokra és bíznak benne, hogy mihamarabb bemutathatják őket a nagyérdeműnek.

Addig is két fantasztikus kezdeményezést indítanak, ami nem csak az otthon maradó gyerekeknek, de a szüleiknek is örömére szolgál!

„Minden napra egy mese”

YouTube-csatornájukon illetve Facebook-oldalon naponta tesznek közzé meséket a színészeik előadásában.

„Bábszínház a nappaliban”

Több korábbi előadás videófelvételét is elérhetővé teszik, ezzel pótolva a szokásos vasárnapi matinékat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!