Jó, ha tudod!

2020.02.26. 15:50

A vasi nők nagy része tudja kihez forduljon, ha párja bántalmazza

Facebook-oldalunkon kérdeztük olvasóinkat.

vaol.hu

Az utóbbi egy hétben három olyan esetről is írtunk, melyben nőt bántalmaztak.

- Fiatal lányt bántalmazott egy fiú Acsádon.

- Emberölés kísérletével gyanúsítanak egy férfit, aki bántalmazta volt élettársát, mert a férfi nem tudta feldolgozni, hogy a nő elhagyta

Ez csak az elmúlt egy hét, és annak nyilvánosságra hozott történései. Viszont hány olyan eset történik, amik szőnyeg alatt maradnak. Miért? Szimpla szégyenérzet? Félelem? Alárendeltség? Nincs kihez fordulni? Számos oka van annak, hogy a bántalmazások jelentős része nem kerül napvilágra.

Múlt héten Facebook-oldalunkon megkérdeztük olvasóinkat, hogy ha bántalmazás érné őket, tudnák-e, hogy kihez forduljanak. A válaszolók 62 százaléka tudja, kinek szólna, ha problémája lenne, míg 38 százaléknak sajnos nincs olyan, akinek tudná jelezni, ha baj van.

Köszönjük, hogy ilyen sokan válaszoltatok! Azért csatlakoztunk az @Ökumenkus Segélyszervezet kampányához, mert fontosnak tartjuk, hogy minél több emberhez eljusson az üzenetük: A szeretet nem árt, azaz egy kapcsolatban semmi sem teszi elfogadhatóvá az erőszakot! Ha bántanak, van kihez fordulni segítségért! A www.aszeretetnemart.hu honlapon megtaláltok minden információt, sőt, ha szükséges anonim módon tudtok tanácsot is kérni a segélyszervezet szakembereitől!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!