Szentgotthárd és Fehring között leáll a közlekedés

2020.03.20. 19:21

Az Ausztriából belépő vonatokon folyamatos ellenőrzések lesznek

Több újabb intézkedést is bevezettek a vasútvonalakon.

vaol.hu

Fotó: gysev.hu

A belföldi vonatforgalomban jelenleg semmilyen korlátozás nem lépett életbe, a vonatok menetrend szerint közlekednek.

A Sopron állomást érintő nemzetközi vonatforgalomban március 22-e, vasárnap üzemzárásig nincs változás, a vonatok menetrend szerint közlekednek Bécs és Bécsújhely, valamint Deutschkreutz irányába is.

Szintén menetrend szerint közlekednek a Fertőszentmiklós állomásról induló és oda érkező nemzetközi személyvonatok.

Az Ausztriából belépő vonatok esetében Sopron állomás területén, a Fertőszentmiklósra érkező vonatoknál pedig a járművek fedélzetén folyamatos ellenőrzést tart a rendőrség.

Az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság (ÖBB) Szentgotthárd és az ausztriai Fehring ill. Jennersdorf, a Szlovák Vasúttársaság pedig Rajka és Rusovce között felfüggesztette a személyszállító vonatok közlekedését.

Március 23-tól áttérnek a vasárnapi közlekedési rendre Ausztriában

Az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság döntése értelmében március 23-a, hétfőtől kevesebb személyszállító vonat közlekedik Ausztriában: a vonatok hétköznap is a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Sopron térségében így is folyamatos lesz a nemzetközi személyszállító vonatok közlekedése. A Sopronból Bécs és Bécsújhely, illetve Deutschkreutz irányába közlekedő vonatok esetében a reggeli és a délutáni órákban a vasárnapi menetrendhez képest plusz vonatokat iktatnak be annak érdekében, hogy a munkába járó utasokat el tudják szállítani.

A Fertőszentmiklósról induló és oda érkező, nemzetközi személyszállító vonatoknál is folyamatos lesz a közlekedés, de ezen a szakaszon is kevesebb vonat közlekedik március 23-tól.

Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy az osztrák hatóságok az Ausztriába belépő vonatok fedélzetén március 20-a 0.00 órától egészségügyi testhőmérséklet-mérést végezhetnek.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!