jó tudni

2020.03.25. 09:00

Az osztrák vonatok közlekednek

Továbbra sem áll le a vonatközlekedés Ausztriában és az osztrák–magyar határon. Hétfőtől azonban a hétköznapi helyett vasárnapi menetrend lép érvénybe a fontosabb útvonalakon és időpontokban pluszvonatok beiktatásával.

Polgár Patrícia

Akár több szerelvényt is beiktatnak, ha szükséges

Fotó: VN-archív

A hét elejétől húsvétig a megváltozott körülményekhez és a csökkent utasszámhoz igazított alapszolgáltatás érhető el az érintett vasútvonalakon. A vasárnapi közlekedési rendbe a fontosabb időszakokban és a terheltebb szakaszokon pluszvonatokat iktat be az ÖBB és a GYSEV. A nemzetközi vonatok Hegyeshalomnál, Sopronnál és Fertőszentmiklósnál továbbra is közlekednek, a fedélzeten az osztrák és magyar hatóságok együttes ellenőrzésére kell számítani.

Akár több szerelvényt is beiktatnak, ha szükséges
Fotó: VN-archív

Nem szűnt meg Magyarország Ausztriával való vasúti összeköttetése a MÁV hálózatán Hegyeshalomnál, azonban az osztrák vasútvállalat, az ÖBB keddtől a GYSEV hálózatán Szentgotthárd és Fehring, illetve Jennersdorf között felfüggesztette a közlekedést. Az ingázóknak továbbra sem kell aggódniuk afelől, hogy rendben eljutnak-e munkahelyükre.

A vasúttársaságok arra kérik az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a hivatalos oldalakon a menetrendek változásairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!