Frissen Vasból

2021.09.30. 09:12

Csütörtök reggeltől véget ért a vágányzár a Kőszeg-Szombathely vasútvonalon

Megindult a vonatforgalom a két Vas megyei település között, ugyanakkor a teljes rekonstrukció munkálatai a következő hónapokban is folytatódnak.

vaol.hu

20200316 Kőszeg Tömegközlekedés koronavírus ideje alatt. Illusztráció Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Vas Népe

Szeptember 30-án véget ért a három hónapos vágányzár, így ismét közlekednek a vonatok a Kőszeg-Szombathely vasútvonalon. A GYSEV Zrt. júniusban jelentette be, hogy a vonal teljesen megújul, a munkálatok hatékony elvégzése miatt pedig július 2-tól teljes kizárásos vágányzár lépett életbe. A felújítás jelentős része elkészült, így szeptember 30-a csütörtöktől megindult a vonatforgalom a két Vas megyei település között, ugyanakkor a teljes rekonstrukció munkálatai a következő hónapokban is folytatódnak – tájékoztat közleményben a gysev.hu.

A három hónapig tartó vágányzár ideje alatt több munkafolyamatot is sikeresen elvégzett a kivitelező. Megvalósult a vasúti pálya felújítása a teljes, 18 km-es szakaszon, emellett átépítették Kőszeg állomás vágányhálózatát. Hét megállóhelyen és Kőszeg állomáson elkészült az új magasperon, valamint a korszerű és energiatakarékos LED-es térvilágítás.

A vonal teljes felújítása a következő időszakban is folytatódik: 2022 első negyedév végéig kihelyezik a megállóhelyekre és Kőszeg állomásra az új peronbútorokat, esőbeállókat és a korszerű vizuális utastájékoztató kijelzőket, ezeken kívül megvalósul Kőszeg állomáson a közös autóbuszos – vasúti átszállási lehetőség.

Szintén a következő munkafázisban épülnek meg a fedett, B+R kerékpártárolók, emellett a megállóhelyek és Kőszeg állomás környezete is megújul.

A folytatódó munkák idejére – ideiglenesen – a régi peronbútorzatot (padokat és szemeteseket) helyezik vissza Kőszeg állomáson és a többi hét megállóhelyen.

A GYSEV Zrt. kéri az utasokat, hogy a balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében a peronokat csak kijelölt útvonalon közelítsék meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!