Decembertől kötelező lesz a jegyelővétel a szombathelyi Ady téri buszállomáson is

A koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságának fokozása érdekében 2020. december 1-jétől bővül azon autóbusz-állomások köre, ahol megszűnik az autóbusz-vezetői jegyértékesítés.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A Volánbusz hivatalos közleményben arról tájékoztatja lapunkat, hogy a társaság a személyes érintkezések számának csökkentése érdekében a pénztári nyitvatartás időszakában kötelező elővételt vezet be 2020. december 1-jétől a következő autóbusz-állomásokon: Baja, Barcs, Békéscsaba, Cegléd, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Győr, Harkány, Hévíz, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kisvárda, Lenti, Marcali, Miskolc, Nagyatád, Nyíregyháza – Petőfi tér 2., Salgótarján, Sopron, Szeged, Szolnok, Szombathely – Ady tér.

A felsorolt autóbusz-állomásokon az érintett időszakokban kizárólag előre megváltott jeggyel, bérlettel vagy egyéb, utazásra jogosító dokumentummal lehet felszállni a járatokra. A pénztárak nyitvatartása alatt az autóbusz-vezetőknél nem vásárolható semmilyen díjtermék.

A Volánbusz az ismét életbe lépett veszélyhelyzetben is azon dolgozik, hogy utasai biztonságban eljussanak a munkahelyekre, iskolákba, egészségügyi és egyéb intézményekbe. A járvány elleni védekezés során folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel az utasok és a munkavállalók veszélyeztetettségét csökkenteni tudja, felelős szolgáltatóként és munkáltatóként minden tőle telhetőt megtesz egészségük védelme érdekében. A társaság továbbra is fokozottan takarítja és fertőtleníti autóbuszait, állomásait, és ellátja munkatársait a szükséges védőeszközökkel.

A Volánbusz arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás elkerülése és a személyes érintkezések számának csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. A Volánbusz honlapján elérhető vásárlási lehetőségek, valamint a mobiljegyes értékesítés mellett a vasúti és autóbuszos közösségi közlekedés összehangolásával párhuzamosan folyamatosan bővül a MÁV applikációban megvásárolható autóbuszos díjtermékek köre.

A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik fontos eleme, hogy november 11. óta nemcsak a járműveken és a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselniük, de az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!