Zivatar, villámlás

2019.07.31. 08:14

Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben megyénkre

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország több területére a nap közben hirtelen érkező erős széllökések és intenzív záporokból rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű eső miatt.

vaol.hu

Fotó: OMSZ

Ma késő délelőttől éjfélig szórványosan várható zivatar viharos (60-80 km/h) szél, helyenként felhőszakadás (> 30 mm), jégeső kíséretében. A délnyugati határ közelében délután, kora este a zivatarokat néhol 90 km/h feletti széllökés kísérheti, nagyobb méretű jég, továbbá előreláthatólag a keletebbi területeken felhőszakadásra (> 50 mm) is van esély.

A középhőmérséklet 25 fok körül alakul.

Fotó: OMSZ

Délután az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszú időre kisüt a nap. A déli óráktól kezdve egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A zivatarokat lokálisan felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 20 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Éjszakára a gomolyfelhők nagy része összeesik, változóan felhős lesz az ég, ugyanakkor főként az ország keleti felében továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon olykor élénk lesz, zivatarban pedig átmeneti szélerősödés előfordulhat. A hőmérséklet csütörtök hajnalban 15 és 22 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!