Mindenkit hazavárnak!

2020.01.19. 07:00

Ezért ne induljon soha útnak lefagyott szélvédővel (Videóval)

Reggel 6:30. A paneltömbök között megbújó parkolók felől valamiféle kaparászó hangra lehetünk figyelmesek. Aztán még egyre és még egyre. Már-már egy kakofón hangversenyen érezhetjük magunkat, pedig csak az emberek kaparják a jeget járműveikről.

Elekes Gergő

Fotó: feol.hu

Vannak azonban olyanok, akik képtelenek kivárni azt a pár percet, ami a biztonságos közlekedéshez szükséges állapotba tudja varázsolni autójukat. A nagy sietség pedig gyakran vonzza magával a bajt!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a koszos, faleveles, párás vagy jeges-havas szélvédő nagy mértékben korlátozza a látóterünket, így mindig takarítsuk le teljesen, mielőtt útnak indulunk! Emellett fontos az is, hogy ablakmosó folyadékunk legyen téli, hiszen a nyári befagyhat. Jó ha tisztában vagyunk vele viszont, hogy ha közúti ellenőrzés előtt tisztítottuk ablakunkat, magas alkoholtartalma miatt bejelezhet a szonda!

De mit is lát pontosan egy sofőr, aki a fagyos éjszaka után reggel az autójához érkezik vagy éjszaka indulna el egy hosszabb útra? Mutatjuk!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=96&v=yV_L1ZgY1gM&feature=emb_title

A balesetek elkerülésére a gyalogosok és a kerékpárosok fel tudnak készülni: ne viseljenek teljesen fekete, sötét ruházatot, mert sokkal nehezebb észrevenni, mint a rikító, színes példányokat, ha pedig teheti, hordjon valamilyen fényvisszaverő tappancsot, akár a kabát ujján, akár a táskáján.

Közlekedjenek óvatosan és körültekintően!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!