Technológia

2020.02.02. 07:00

Idén belépünk a „hiperautomatizáció” korába

Soha nem látott ütemben alakítja át a vállalatok működését a technológia. Akár kisvállalkozásról, akár közepes méretű vagy nagyvállalatról van szó, az aktuális trendekkel minden cégvezetőnek érdemes tisztában lennie.

Vas Népe

Forrás: Shutterstock

A Stylers Group IT-cégcsoport csokorba gyűjtötte azokat a megoldásokat, amelyek meghatározók lesznek a digitális transzformáció terén 2020ban. Az idei év egyik legfontosabb digitalizációs trendje az automatizáció további rohamléptű terjedése lesz.

Elsősorban a szoftveres ügyviteli automatizálásra kell gondolni: számos irodai adminisztratív folyamatot sokkal gyorsabbá és hatékonyabbá lehet tenni célzott szoftverekkel. Ilyen megoldásokat már sok magyar vállalkozás alkalmaz, de a mesterséges intelligenciának, a gépi tanulásnak és a természetes nyelvek feldolgozásának köszönhetően idén belépünk a „hiperautomatizáció” korába.

Ez az e-mail-marketingtől a pénzügyi szolgáltatásokig több területen ad lehetőséget a cégeknek, hogy növeljék hatékonyságukat, ügyfeleik elégedettségét és munkavállalóik motivációját. Előretör a mobil és az 5G.

Az 5G hálózatok megjelenése és terjedése, illetve az úgynevezett „edge computing” (az információk feldolgozása, az

adatgyűjtés és -szolgáltatás a felhasználókhoz közel zajlik) pedig lehetővé teszi, hogy a korábbiaknál még sokkal nagyobb számítási kapacitást és sávszélességet igénylő feladatokat is elvégezhessünk az okostelefonunkkal. Égető kérdés lesz a meglévő emberi munkaerő tudásának versenyképessé tétele például átképzésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!