hasznos

2020.08.14. 14:52

Így tudja leadni szombathelyi lakosként a hulladékot

Szombathelyen két telephelyen van lehetőség a lakossági hulladék elhelyezésére: az Erdei iskola úti Hulladéklerakóban, valamint a Körmendi úti Hulladékudvarban.

Fotó: pixabay

A szombathelyi Erdei-iskola úti Hulladéklerakó igénybevételének módja:

A Hulladéklerakóba az alábbi hulladékok helyezhetők el ártalmatlanítási díj megfizetése ellenében:

A létesítmény üzemeltetője a SZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Az Erdei-iskola úti Hulladéklerakó nyitvatartása:

március 15-től november 15-ig:

hétfő-péntekig: 06:00 – 18:00,

szombat: 06:00 – 15:00,

vasárnap és ünnepnapokon zárva,

november 16-tól március 14-ig:

hétfő-péntekig: 07:00 – 17:00,

szombat: 07:00 – 15:00,

vasárnap és ünnepnapokon zárva.

Elérhetőség: +36 94 505 806

A Regionális Szilárd Hulladéklerakó (Erdei iskola úti lerakó) igénybevételének menete:

A nyitvatartási időben a hulladékot beszállító ügyfélnek a mérlegháznál kell jelentkeznie, adatait megadni (név, cím, hulladék megnevezése, származási helye, szállító jármű rendszáma), valamint nyilatkozni a fizetés módjáról (készpénz, bankkártya).

A telepi ügyintéző ellenőrzi a lerakni kívánt hulladékot, szükség esetén jegyzőkönyv felvétele mellett felhívja a figyelmet arra, hogy a helyben le nem adható hulladék (gumiabroncs, veszélyes hulladék, sík-, hullámpala, eternitcső, elektronikai hulladék, állati tetem, trágya, autóbontásból származó hulladék, szelektív hulladék) hol helyezhető el.

Az ügyintéző tájékoztatást ad a lerakás menetéről: mérlegelés, lerakodás (annak pontos helye), kerékfertőtlenítés, majd újra mérlegelés, végül a kezelési díj megfizetése, nyilatkozat aláírása. A hulladéklerakó telepet minden beszállító saját felelősségére használhatja. A beszállító járművet a közlekedés és lerakodás alatt gyermekek nem hagyhatják el.

A szombathelyi Körmendi úti Hulladékudvar igénybevételének módja:

A hulladékudvart csak szombathelyi lakosok vehetik igénybe (igazolni szükséges), gazdálkodó szervezet csak külön díj ellenében, szerződés alapján szállíthat be hulladékot.

Építési hulladékot alkalmanként maximum 1 tonna, évente legfeljebb 3 tonna mennyiségig lehet beszállítani. Nem veszélyes hulladék esetén ez a mennyiség éves szinten nem haladhatja meg a 3 m3-t.

Kivételt képez a zöldhulladék, aminek átvételét nemcsak szombathelyi, hanem táplánszentkereszti lakososoknak is lehetséges (érvényes közszolgáltatási szerződés alapján). Vidéki lakosok is csak személyes irataik bemutatása után adhatják le a zöldhulladékot minden páros hét szerdai munkanapján, naponta egy alkalommal, maximum 1 m3 mennyiségig.

A hulladékudvarra beszállítható és átvehető hulladékok részletes leírása

A fenti veszélyes anyagok amennyiben üzemből származnak, nyilvántartásköteles veszélyes hulladéknak minősülnek, így nem átvehetők!

A Körmendi úti Hulladékudvar nyitvatartási ideje:

március 15-től november 15-ig:

hétfő-péntekig: 06:00 – 18:00,

szombat: 06:00 – 14:00,

vasárnap és ünnepnapokon zárva,

november 16-tól március 14-ig:

hétfő-péntekig: 07:00 – 17:00,

szombat: 07:00 – 14:00,

vasárnap és ünnepnapokon zárva.

2020. augusztus 12., szerda

Elérhetőség: +36 94 505 255

A Hulladékudvar a telep zárását megelőző negyed órával már ügyfelet nem tud fogadni, ezért hulladék sem helyezhető el a telepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!