Útlezárás

2019.03.14. 07:00

Mutatjuk, hol számíthat forgalomkorlátozásokra pénteken Vas megyében

Ünnepségsorozattal emlékezik a város az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetére, a csata hőseire. Az események több helyszínen zajlanak majd, a környékükön forgalomkorlátozással lehet számolni.

Nemes Judit

Idén is egésznapos, több helyszínen zajló programokkal emlékeznek a az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra március 15-én Szombathelyen, az esemény 171. évfordulóján. A rendezvények környékén időszakos forgalomkorlátozásra és a helyi járatos autóbuszok menetrendjének ideiglenes módosítására számíthatnak a városban közlekedők.

A szervezők tájékoztatása alapján 9 órától – nagyjából 9.40-ig Petőfi Sándor szobor környékán a Sörház utcát teljes hosszában és a Hollán Ernő utcát a Nagykartól a Kiskar utcai kereszteződésig lezárják. Az átvonulás ideje alatt kb. 9.30 – kb. 9.50 között rövid ideig tartó, részleges zárásra kell számítani az Ady térnél, a Petőfi Sándor és a beléjük torkolló utcákban. Nagyjából 9.40-től – 10.30-ig a Március 15. tér – Deák Ferenc utca, Honvéd út – Wesselényi Miklós utca, Szelestey László utca – Wesselényi Miklós utca, Petőfi Sándor utca, – Paragvári utca, Petőfi Sándor utca – Kőszegi utca, Karinthy Frigyes utca – Liszt Ferenc utca kereszteződések által határolt területre sem hajthatnak be autósok.

Az átvonulás ideje alatt kb. 10.25 – kb. 10.45 óra között rövid idejű részleges zárásra kell számítani, ezúttal a Király és a Petőfi Sándor utca – Mártírok tere közötti szakaszon. Az ünnepség délelőtti utolsó helyszínén, a Horváth Boldizsár szobor és Múzeum park környékén a Széll Kálmán utcának a Király utca és a Wesselényi Miklós utca közötti szakaszát, valamint a Wesselényi Miklós utcának a Széll Kálmán utca és a Kisfaludy Sándor utca közötti szakaszát nem használhatják az autósok. Az érintett területeken rendőrök terelik az autósokat.

A forgalomkorlátozások nemcsak a négykerekűekre vonatkoznak, hanem a buszokat is érintik: a helyi közlekedésben a 8, 9, 35 és az 1C közlekedése módosul átmenetileg. 9 óra – 09.50 között: A 8, 9 és 35 vonalszámú járatok nem érintik az Autóbusz-állomás és a Nyomda (autóbusz-állomás irányába) megállóhelyeket, ideiglenesen a Savaria Egyetemi Központ és az Óperint üzletház megállóhelyeken állnak meg.

9.40 – 10.40 között: Az 1C viszonylatszámú autóbuszok nem érintik a Szelestey László utca 27., a Március 15. tér, a Berzsenyi könyvtár, a Paragvári utcai általános iskola, a Dr. István Lajos körút és a Savaria Nagyszálló elnevezésű megállóhelyeket. A járatok a Dr. István Lajos körúton a Kórház elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

10.40 – 12.40 óra között: Az 1C viszonylatszámú autóbuszok nem érintik a Savaria Nagyszálló elnevezésű megállóhelyet.

Az ÉNYKK országos és regionális járatai is más útvonalon haladnak majd. Az országos és regionális autóbuszjáratok 9.00 – 09.40 óra között: A Sörház utca lezárása miatt az autóbuszjáratok a Petőfi S. u. – Magyar L. u. – Dózsa Gy. u. – Óperint u. – Kiskar u. – Thököly u. útvonalon tudnak közlekedni.

09.40 – 10.40 óra között: A Petőfi S. u. – 18-as Honvéd u. – Szelestey u. részleges lezárása miatt az autóbuszjáratok a Petőfi S. u. – Sörház u. – Hollán E. u. – Kiskar u. – Thököly u. – Szent Márton u. – Vörösmarty u. – Széll K. u./Szelestey u. – Vasútállomás útvonalon tudnak közlekedni, és nem érintik a Szombathely, Szelestey u. elnevezésű megállóhelyet.

10.30 – 12.40 óra között: A Széll Kálmán utca részleges lezárása miatt az autóbuszjáratok a Petőfi S. u. – Sörház u. – Hollán E. u. – Kiskar u. – Thököly u. – Szent Márton u. – Vörösmarty u. – Széll K. u. – Vasútállomás útvonalon tudnak közlekedni.

Az ünnepség befejezése után visszaáll az eredeti forgalmi rend.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon tájékoztat a megyében érvényben lévő további korlátozásokról is:

Szentgotthárdon lezárják: március 14-én 17.30-tól 18 óráig a Kossuth Lajos utca a Tompa Mihály utca és a Széll Kálmán tér közötti szakaszát.

Celldömölkön lezárják: március 14-én 15.30-tól március 14-én 17 óráig a dr. Szomraky utcának a Sági utca és a Vörösmarty utca közötti szakaszát.

Vasváron lezárják: március 14-én 18.30-tól március 14-én 19 óráig a 74-es számú főút a Petőfi Sándor utca és az Alkotmány utca közötti szakaszát.

Rábahídvégen lezárják: március 14-én 18.45-től 19.30-ig a 8704-es számú út Bertha György utca 42. és a Béke utca 1. közötti szakaszát.

Sárváron lezárják: március 15-én 10.35-től 11.20-ig, a Batthyány utca Hunyadi János utca és a Kossuth tér közötti szakaszát.

Ikerváron lezárják: március 14-én 14.40-től 15.20-ig a Batthyány Lajos utca Virág utca és a József Attila utca közötti szakaszát.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!