Időjárás

2019.08.02. 07:42

Nap, eső, zivatarok és ismét jó idő

Az erősen felhős ég mellett inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek, és többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra.

vaol.hu

Fotó: met.hu

Pénteken többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok idején erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 30 fok között alakul, az Alpokalján lesz a leghűvösebb, a Dél-Alföldön a legmelegebb. Késő estére 18, 23 fokra hűl le a levegő.

Zivatarok miatt megyénkre elsőfokú riasztás van érvényben.

Fotó: met.hu

Szombaton kezdetben erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, főként a déli országrészben zivatar. Nyugat felől fokozatosan vékonyodik, csökken a felhőzet, és egyre inkább a keleti megyékre terjed át a csapadék. Az északias szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 13 és 19 fok között alakul.

Vasárnap napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Legfeljebb elvétve fordulhat elő futó zápor. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!