töltse a szabadban

2019.10.25. 07:37

Október utolsó hétvégéjén csodás idő vár ránk

Lassan véget ér a csodás időjárás, épp ezért érdemes minden percét kiélvezni és a szabadban tölteni, sétálni egyet a kedvenc tavuknál, ellátogatni másik városba, vagy egy hosszabb túrára menni.

vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Péntek

Délelőtt a dunántúli ködfoltok is lassan feloszlanak, ezt követően országszerte derült, napos, csapadékmentes idő lesz. A Dunántúlon északira, északnyugatira fordul és megélénkül a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű. Késő estére általában 9 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: met.hu

Szombat

Elsősorban a Dunántúlon és az északi tájakon a kiterjedtebb ködtakaró egy része néhol tartósan megmaradhat, másutt viszont napközben nagyrészt feloszlik, és naposra fordul az idő. A ködös tájakon néhol esetleg szitálás előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul, a tartósan ködös, borús tájakon viszont több fokkal hidegebb lesz.

Vasárnap

Éjszaka többfelé köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amelynek egy része tartósan megmaradhat, másutt viszont feloszlását napos idő követi. A ködös tájakon helyenként szitálás előfordulhat. A délnyugatira forduló szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 20 és 24 fok között valószínű, a tartósan ködös, felhős területeken több fokkal ez alatt marad.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!