Nem lehet megunni

2020.01.09. 11:12

Télen is csodák várják Szombathelyen

Szinte bűn lenne kihagyni ebben a csodás, bár kissé hideg időben a természet által nyújtott kincseket, még annak sem, akinek nincs túl sok szabadideje. Ha pedig Szombathelyen lakik, akkor két csodás helyet is tudunk ajánlani Olvasónknak egy kis feltöltődős sétára a szabadban.

vaol.hu

Természetesen a Csónakázó-tó a napi ajánlatunk.

Gyerekkel, nagyszülőkkel, kutyával, macskával is könnyen teljesíthető a körbejárás.

A padokon még nem érdemes megpihenni, ahhoz túl hideg van, de egy kellemes ebéd utáni séta vagy az újév első futókörének is tökéletesen megfelel a tó környezete.

A Múzeumfalu közelében pedig, ha a szerencse is a kirándulóval van, akkor három méretes, de egyáltalán nem ijesztő tollas jószággal találkozhat. Nem kell tőlük félni, de autóval érdemes óvatosan közlekedni a Csónakázó-tó közelében, amíg a három lúd arra jár.

 

 

Második fogásként a Parkerdőt ajánlanánk fogyasztásra.

Akinek jobban megjött az étvágya egy kis túrára, futásra, vagy biciklizésre, itt kiélheti magát. Ha még nem érzi magát formában, akkor busszal, autóval is könnyen ki lehet jutni, ha pedig bevállalósabb, akkor két keréken, vagy két lábon látogasson el ide.

A Büfé ugyan még nincs nyitva, ezért célszerű élelemmel és itallal készülni, ha valaki hosszabb időt szeretne itt eltölteni. Egy forró kulacsot ölelve, falatnyi szendvicset majszolva csodás élmény hallgatni a madarak csicsergését, a fakopáncsok szorgos munkáját a fákon.

Ha esetleg valaki bizonytalan lenne, hogy merre induljon, vagy nem szeretne eltévedni, kövesse a különféle útvonaljelzéseket a fákon, melyeken visszatalál a kezdőpontra.

Aki pedig, a szabadban kirándul, ne felejtse el, hogy az igazi erdőjáró hazaviszi a szemetét, vagy szelektíven dobja ki az arra alkalmas tárolóba!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!