fő a biztonság

2020.05.14. 14:52

Vas megyében is figyeli a rendőrség a veszélyes gyalogátkelőhelyeket

Vas megyében fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a közlekedésbiztonság szempontjából kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyeknél.

police.hu

A Nárai út kereszteződésében történt a baleset, felvételünk illusztráció Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési kampányhoz Vas megye is csatlakozott. A közlekedésbiztonsági akció célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosok biztonságára- olvasható a police.hu oldalán.

A rendőrség mindenkit arra kér, hogy a balesetek elkerülése érdekében, fogadják meg tanácsaikat!

  • Kérjük a gyalogosokat, hogy a számukra kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, fokozott óvatossággal és körültekintéssel haladjanak át!
  • Minden esetben győződjenek meg arról, hogy az elsőbbséget megadják-e számukra, biztonságosan át tudnak-e menni az úton!
  • Nem szabad elfelejteni, hogy a sötét ruházatban közlekedőket sokkal nehezebben veszik észre a gépjárművezetők. A gyalogosoknak ajánljuk, hogy lakott területen belül a reggeli és az éjszakai órákban is viseljenek ruházatukon, táskájukon a láthatóságot elősegítő eszközöket!
  • Felhívjuk egyben a járművezetők figyelmét, hogy a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért haladásuk során kellő körültekintéssel közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket!
  • Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság!

     

    Kiemelt képünk illusztráció.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!