Betyárok alkonya

2018.03.26. 15:49

Oszter Sándort kirúgták a Máltai Lovagrendből

A színész számára a visszautat is lezárták.

Budapest, 2015. május 27. Oszter Sándor színész a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes mûvész munkásságát idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: Zih Zsolt / MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Soha többé nem lehet „Sir” Oszter Sándor, a Máltai Lovagrend ugyanis kitagadta a színművészt az egyesületből. A botrányairól elhíresült színész számára a visszautat is lezárták.

Míg korábban Sir Oszter Sándor néven lovaggá ütötték, és hosszú éveken át megbecsült tagja volt a Máltai Lovagrendnek, mára kizárták, és lovagtársai és a rend teljesen elhatárolódott a 69 éves színművésztől. A szövetségből alkoholproblémái és vállalhatatlan viselkedése miatt távolították el, a lovagtársak pedig mára hallani sem akarnak az egykor címszerepes Rózsa Sándorról – írja a Borsonline.

Már nem tagja Oszter Sándor a lovagrendnek. Nem fegyelmi úton, közös megegyezéssel távolítottuk el évekkel ezelőtt a szövetségből, ami a lehető legjobb megoldás volt. Egész egyszerűen megszűnt a tagsága – kezdte Prof. Popper György, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségének elnöke. A kizárás okairól a szövetség feje, aki igazi lovaghoz híven etikai okokra hivatkozva a részletekbe nem kívánt belemenni, de az, hogy leszögezte,

Oszternek nincs módja a rendbe való visszatérésére, mindennél beszédesebb volt.

Az eltávolítása óta eltelt időszakban lezajlott események miatt egész biztos, hogy nincs rá esély, hogy valaha is visszatérjen a lovagrendbe – folytatta Sir George.

Akkor még békésen elváltunk, és ha azóta mintaszerű életet élt volna, ma nyitva lenne a kapu a visszatérésére, de az azóta történt események miatt szó sem lehet róla – jelentette ki határozottan az elnök, aki ezzel a legendás színművész ittasan okozott közúti balesetére, peres ügyeire, diósjenői és más botrányaira célzott.

Mint köztudott ugyanis, 2014-ben egy bevásárlóközpont mélygarázsában autójával, ittasan a falnak ütközött a színművész.

Büntetésül bevonták a jogosítványát és közmunkára ítélték. Két évvel később befolyással való üzérkedés miatt börtönt kértek rá. Ez utóbbi ügye a mai napig napirenden van a bíróságon, miközben lakhelyén, Diósjenőn is botrányt botrány hátán halmoz. A falu egy emberként utálja az egykor nagyra becsült díszpolgárt, aki saját tórendszeres rögeszméjével házak, emberek biztonságát kockáztatja. Ugyanis a mesterséges tó gátja már egyszer majdnem kiszakadt, és csak a szakemberek gyors segítségén múlott, hogy nem mosta el a falut az áradó patak.

Borítókép: Budapest, 2015. május 27.

Oszter Sándor színész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész munkásságát idézték meg.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában