Nagyvárosi hangulat

2018.04.16. 13:07

Már lehet szavazni Budapest dalára

A megszületett, előválogatott műveket április 27-én mutatják be egy gálakoncerten a Thália Színházban.

Budapest, 2018. január 30. Zséda (Zsédenyi Adrienn) többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes beszél, mögötte Frenreisz Károly Kossuth-díjas rockzenész, zeneszerzõ, a Skorpió együttes vezetõje, a Metro és az LGT egykori alapítója, balról Lotfi Begi (b2) és Walkó Csaba (b), a Compact Disco együttes tagjai a Fõvárosi Önkormányzat által meghirdetett Budapest Dal 2018 pályázat sajtótájékoztatóján a Thália Színház Mikroszínpadán 2018. január 30-án. Budapest dalát keresi a Fõvárosi Önkormányzat, a projektre tizenegy ismert elõadót hívtak meg, mellettük három helyet még felfedezésre váró, tehetséges zenész és énekes számára tartanak fel a kiírt pályázaton. A tizennégy dalt tavasszal koncerten mutatják be és CD is készül. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

Már várják a szavazatokat Budapest dalára: a projekt keretében 16 szerzeményre lehet voksolni április 26-ig. Budapest dalát április 27-én hirdetik ki a Thália Színházban.

A versenyben induló tizenhat dalra április 26-án éjfélig lehet szavazni a www.budapestdal.hu weboldalon. A januárban meghirdetett projekt keretében arra kérték az előadókat, hogy dalban mondják el, mit jelent számukra a nagyváros hangulata.

A cél, hogy legyen egy dal, ami nem megosztó, amivel mindenki azonosulni tud – mondta az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Zsédenyi Adrienn „Zséda”.

A pápai születésű énekesnő hozzátette, hogy Élj a napnak című dalában azt az érzést szerette volna megörökíteni, amikor először meglátta a fővárost. A múlt és a jelen összemosódik a szerzeményben, mintha egy régi budapesti képeslap színesedne ki a dal hallatán – magyarázta.

A projekt weboldalán a meghívott előadók között a Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marcell, Király Viktor, Radics Gigi, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly egy-egy dalára lehet szavazni.

A tájékoztató szerint a pályázatra a meghívott előadókon kívül összesen 116-an írtak dalt, ezért a zsűri úgy döntött, hogy az eredetileg meghirdetett három helyett hatan kapnak közülük lehetőséget, hogy megmérettessék magukat a Budapest Dala 2018 címért.

A megszületett, előválogatott dalokat április 27-én mutatják be egy gálakoncerten a Thália Színházban, ott hirdetik ki, melyik a győztes – tette hozzá az énekesnő.

A nyertes különdíja egymillió forint, valamint egy éven át övé a Budapest Dal 2018 cím. A szerzeményekből CD is megjelenik.

Borítókép: Zséda (Zsédenyi Adrienn) többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes beszél, mögötte Frenreisz Károly Kossuth-díjas rockzenész, zeneszerző, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója, balról Lotfi Begi (b2) és Walkó Csaba (b), a Compact Disco együttes tagjai a Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett Budapest Dal 2018 pályázat sajtótájékoztatóján a Thália Színház Mikroszínpadán 2018. január 30-án.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában