Árnyék a szoba falán

2018.06.14. 14:30

A Quimby új dallal indítja a nyarat

A zenekar új klipje az Aszódi Javítóintézetben forgott.

A Quimby legutóbbi lemeze, a Jónás Jelenései után megjelent a legújabb számuk, az Árnyék a szoba falán – olvasható a zenekar menedzsmentje által közreadott sajtóanyagban. A dal egyszálgitáros verzióját a rajongók már korábban hallhatták Kiss Tibi Facebook-oldalán, a Quimby európai turnéján szólalt meg először koncerten, most azonban klip formában is elérhető a videómegosztón.

„Laza útszéli negyvenes alt-rock muzsika, látomásos felnőtteknek. Alvászavar keveredik sztorizós, filozofikus gondolatokkal. Nagyon hamar kigurult a nóta, pár harmóniára kántált, szinte automatikus gondolatok uralják. Félálomból indul és a sodrása fokozatosan erősödik, hogy aztán a dal végén jól a hallgatóra vágja a pinceajtót” – meséli a dalról Kiss Tibi, a zenekar frontembere.

Az Árnyék a szoba falán látomásos világát végül Ipacs Gergely rendező alkotta meg. Mint elmondta, a kliphez olyan metaforikus közeget keresett, ahol az apa-fiú kapcsolat és a hatalom aspektusai markánsan megjelennek. A Nevelőintézet ideális kulisszát jelentett, hiszen az itt élő fiúk jelen nem lévő apja nyújtotta torzó-apakép mellett a nevelők biztosította pótapakép is jelen van.

Borítókép: sinco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában