Offline az új luxus

2018.06.04. 17:26

Jön a Woodstock az Ugaron 2018 Fesztivál

A rendezvény az Anna and the Barbies rajongótáborából nőtte ki magát egy több napos összművészeti és egyben ökofriendly fesztivállá, amely egy festői, csodálatos hangulatú és hatalmas természetvédelmi területen rendezkedik be.

Az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén júliusban hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron négynapos szabadság-fesztivál, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont. A rendezvény a zenekar rajongótáborából, kevesebb, mint száz fős csapatból nőtte ki magát egy több napos összművészeti és egyben öko-friendly fesztivállá, amely egy festői, csodálatos hangulatú és hatalmas természetvédelmi területen rendezkedik be.

Vad Fruttik, Supernem, Anna and the Barbies, Péterfy Bori, Hiperkarma, 30y, Random Trip, Ivan and the Parazol és még számos hazai előadó, továbbá 13 helyszínen számos színes program: csillagösvény, filmvetítés, irodalmi sátor, kézműves programok és többek között a helyi termelők bemutatkozása.

Kultúraközvetítés fogyasztható és minőségi formában, összhangban a természettel, a hely sajátos atmoszférájával, valamint az offline az új luxus fogalmával, amely a fesztivál mottója is egyben. 4 nap szabadság a puszta kellős közepén, ez lesz a Woodstock az Ugaron 2018, hiszen a név kötelez.

TÖBB, MINT 100 PROGRAM VÁRJA A FESZTIVÁLOZÓKAT

A 2018-as Woodstock az Ugaron a tavalyinál is több és színesebb programmal várja a pusztába vágyókat! Az esti koncertek és bulik előtt tartalmas nappali programok, zenei workshopok, kézműves tevékenységek, filmvetítések, szakmai beszélgetések, és igazi lazulós chillzone teszi felejthetetlenné a nyár legjobb négy napját Ópusztaszeren.

A Puszta Nagyszínpad és további tizenkét programhelyszín biztosítja a minőségi és tartalmas kikapcsolódást. Itt a jurta-szállások, a kemping, a tó, az árnyas, erdős területek és a csodálatos ménes is a rendezvény szerves részét képezik – mindez megteremti a kulturált kikapcsolódás lehetőségét, a természet közelségével tökéletes összhangban.

A FESZTIVÁL IDEOLÓGIÁJA ÉS IDEI MOTTÓJA: AZ OFFLINE AZ ÚJ LUXUS

Célunk kiragadni a tömeget az elektronika fogságából, és felemelni a fejeket a telefonokból interaktív programokkal, és az offline közösségi lét újra átélésével. – mondta el a fesztivál háziasszonya, Pásztor Anna.

A fesztivál természetesen tökéletesen felszerelt technikailag. Az énekesnő szerint a leszakadást telefonparkolóval szeretnénk elérni, valamint kihelyeznek majd úgynevezett NO SELFIES táblákkat és korlátozzák a koncerteken való videózást is.

A fesztivál sajátossága ugyanis a helyszín egyediségén kívül Pásztor Anna és zenekara vendégszeretete: a fellépők, a barátok, az érdekelődők négy napra igazi közösséggé formálódnak, s ennek hatása hosszútávon, a fesztivált követően is érezteti a hatását, így a rendezvény nem csak a kultúra, a hely értékek és a környezettel való kapcsolat értékeit közvetíti, hanem felhívja a figyelmet az emberi kapcsolatok fontosságára is.

TELEFONPARKOLÓ

Úgy működik majd, mint egy őrzött ruhatár – telefonok számára. Aki napközben 8 órára letétbe helyezi a telefonját, egy értékes, kétszemélyes kupont kap majd, például lovaglásra vagy valamelyik külső helyszíni programra.

PROGRAMOK ÉS HELYSZÍNEK

A legnagyobb zenekaroknak teret adó nagyszínpad mellett számos alternatív helyszín várja a fesztivállátogatókat.

A fellépők kiválasztásánál a legfontosabb szempont, hogy a lehető legszélesebb érdeklődést is kielégítse, nem feledve, hogy a rendezvény alapvető célja, hogy fogyasztható és egyben minőségi kultúrával szolgálja közönségét.

IDEI FELLÉPŐK

Supernem, Vad Fruttik, Anna and the Barbies, Random Trip, Péterfy Bori, Hiperkarma, 30Y, Ivan and the Parazol, Jónás Vera Experiment, Soerii és Poolek, Elefánt, NAZA, Apey and the Pea, Hangácsi Márton, Frenk, Mörk, Grand Mexican Warlock, Qalitons, Electronic Sheeps, Ék, Antonia Vai, River of Lust, Maszkura és a Tücsökraj.

(A lista folyamatosan bővül.)

PUSZTA NAGYSZÍNPAD

A legnagyobb szabadtéri koncerthelyszín a fesztiválon tökéletes hang, fény -és vizuáltechnikával biztosítja, hogy a legnagyobb fellépők is a minőségi körülmények között játszhassanak. Három nagykoncert egy napon, 20, 22 és 0 órától, a legkedveltebb hazai előadók tolmácsolásában.

JURTA KISSZÍNPAD

A második legnagyobb fedett színpad egy jurta belsejében kapott helyet, s 300 fő befogadására alkalmas. A nagyszínpados koncertek közötti idősávokban esténként három-három előadóval találkozhatnak az érdeklődők.

TÁBORTŰZ AKUSZTIK SZÍNPAD

A központi jurtában található fedett kisszínpad, amelyen esténként tábortűz közben egy-egy ismert magyar rocksztár ad egyszálgitáros, csendesülős akusztikus koncertet. A program interaktivitásától válik intimmé és közvetlen, olykor beszélgetős jellegűvé, a fellépőtől függően. A nyugalomra vágyók számára tökéletes búvóhely, mely menedéket nyújt a nagyszínpadon koncertek zajától.

KÉZMŰVES HIPSZTER DISZKÓ

A diszkó a hajnalig tartó bulik helyszíne, a magyar és nemzetközi alternatív zenei színtér, valamint a naponta fellépő zenészek playlistjeiből válogatott zenékkel – tehetséges hazai dj-k vezetésével.

CHILL ZÓNA

Egy csendes eldugott sziget az erdő közelében, jógával, chill zenével, baba-mama sarokkal, masszázzsal, és spirituális feltöltődési lehetőségekkel, a téma mestereinek közreműködésével.

FILMSÁTOR

A mozi (és a zene) szerelmesei egy csendes sátor mélyén minden nap láthatnak majd magyar és nemzetközi zenei témájú dokumentum –és koncertfilmeket.

IRODALMI SÁTOR

Íróakadémiás fiatal lehetségek programjai – minden ami líra és próza, újságírás és szinte bármi, ami a betűk bűvölésével kapcsolatba hozható.

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

Állandó kézműves foglalkozások és vásár a természetes anyagok és az újrahasznosítás jegyében. A szervezők idén minden eddiginél nagyobb figyelmet fordítanak a környezetvédelemre is. Az öko-friendly jelleg egy idén bevezetésre kerülő környezetvédelmi programban is megmutatkozik majd.

Anna and the Barbies zenekar

FRÖCCSBUSZ és BORFALU

Helyi őstermelői borok bemutatkozása, fröccsök, szörpök és limonádék helyszíne.

MORZSA BISZTRÓ

A tradícionális magyar ételek és a modern gasztronómia ötvözése házias és minőségi ételekkel – elérhető áron.

KÜLSŐ HELYSZÍNEK ÓPUSZTASZEREN ÉS KÖRNYÉKÉN

KULTURÁLIS FELELŐSSÉGVÁLLALÁS ÉS ÉRTÉKMEGŐRZÉS

A szervezők szándéka a helyi kulturális és gasztronómia örökség támogatása, a falu és a környék turisztikai jellegzetességeinek és értékeinek megismertetése szélesebb közönséggel is, a kulturális felelősségvállalás és az értékmegőrzés jegyében.

CSILLAGÖSVÉNY

Az ópusztaszeri Csillagösvény Útvesztő Öko-élménypark a fesztivál programjának izgalmas, lehengerlő és misztikus, gyermeki lelkünket megmozgató szelete, amelyre a fesztiválkarszalaggal még a belépés is baráti árú.

EMLÉKPARK – FESZTY-KÖRKÉP

Az Ópusztaszert híressé tevő Nemzeti Történeti Emlékparkban található Feszty-körkép megtekintése kihagyhatatlan programpont, a fesztiválkarszalaggal természetesen itt is kedvezményes a belépés.

BÁNYATÓ

A tervek szerint a fesztivál területétől 15 km-re lévő Bányató strandjához buszjáratokkal napközben buszokkal szállítják majd a fesztiválozókat, akik számára kedvezményes a belépés.

JEGYEK

Arra törekszünk, hogy a Woodstock az Ugaron fesztivál elérhető legyen minden művészet- és zenekedvelő számára. Gyermekeknek 6 éves kor alatt a belépés ingyenes, de 18 év alatt csak szülői kísérettel látogatható a fesztivál. Az elővételes kedvezményes bérleteket itt lehet megvásárolni: https://tixa.hu/Woodstock-az-Ugaron-2018

UTAZÁS

Ópusztaszer könnyűszerrel megközelíthető vonattal és busszal is, illetve Szegedről különbuszok is indulnak majd a fesztiválra.

SZÁLLÁS

A fesztiválozók a ménes területén található kempingben sátrazhatnak, valamint lakókocsival is parkolhatnak. Emellett Ópusztaszeren és környékén számos vendégház várja az érkezőket, amelyek a fesztivál webes felületén hamarosan foglalhatóak lesznek.

WEB:

facebook.com/woodstockazugaron

Borítókép: Az Anna and the Barbies zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában