örökmozgó

2018.06.26. 16:24

Kovács Kati lemondott valódi szenvedélyéről

Elképesztő mozgásigényét az édesanyjától örökölte.

A 73 éves, Kossuth-díjas énekesnő egyik legnagyobb szenvedélye a teniszezés. Ilyenkor nyáron azonban sokkal elővigyázatosabb, mint a hűvösebb időszakokban – tisztában van a kánikula veszélyeivel – írja a Vasárnap Reggel.

Különleges hangjával, energikusságával és fittségével a mai napig mindenkit lenyűgöz. Kati nemcsak a jó géneknek és az egészséges életmódnak köszönheti bomba formáját, hanem a rengeteg mozgásnak is. Az énekesnő elmondta: a meleg évszakban sajnos nem tud hódolni szenvedélyének.

A nagy hőség miatt egy ideje már nem merek kimenni a teniszpályára. Féltem az egészségemet. Majd ősztől ismét visszamerészkedem, akkor már nem lesz ekkora forróság. Azt tanácsolom azoknak, akik rendszeresen sportolnak, hogy figyeljenek oda a megfelelő folyadékpótlásra, és ne menjenek a legnagyobb melegben edzeni – magyarázta a népszerű művésznő, aki természetesen nyáron sem mond le a mozgásról. – Lehet, hogy teniszezni ilyenkor ritkán járok, de gyalogolni, futópadon futni viszont így is sokszor szoktam, legalább kétszer-háromszor egy héten. Lételemem a sport. Azt hiszem, elképesztő mozgásigényemet az édesanyámtól örököltem, ahogyan a bátyám is. Örökmozgók vagyunk.

A húgom pont az ellentétünk – mondta mosolyogva Kati, hozzátéve, hogy egy színpadi embernek különösen fontos, hogy jó legyen az állóképessége. Ilyenkor, a fesztiválszezonban olyan sok a koncert, hogy egy edzetlen ember gyorsan kidőlne. Az énekesnő azonban minden évszakban tökéletesen teljesít a közönség előtt is.

Borítókép: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában