Rolls frakció, Bikini

2018.07.31. 08:51

D. Nagy Lajos: persze, hogy figyeltettek minket

A nemsokára újra az egykori Ifiparkban koncertező zenész azt mondja: a nyilvánosság megvéd.

Budapest, 2018. június 5. D. Nagy Lajos énekes a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat budapesti sajtótájékoztatóján 2018. június 5-én. A budai Várkert Bazárban június 29-tõl szeptember 7-ig az Omega, D. Nagy Lajos, Hobo, az Apostol és a Dinamit lép fel. MTI Fotó: Mohai Balázs

Pénteken D. Nagy Lajos koncertjével folytatódik a Budai Ifjúsági Parkra emlékező Volt egyszer egy Ifipark sorozat második évada a budai Várkert Bazárban. A zenész főleg a Rolls Frakció nevű (még a Bikini előtti) zenekarával lépett fel az egykori Ifiparkban. Az énekessel a Lokál készített interjút.

A legtöbb zenész kolléga azt mondja, rajongóként kezdett el a Budai Ifjúsági Parkba, vagyis az Ifiparkba járni…

Én pont nem, akkor mentem oda először, amikor felléptünk a Rolls Frakcióval. De megkedveltem a helyet, és utána látogattam mások koncertjeit. Oldalt volt egy terasz VIP-étteremmel, sokszor egy kellemes vacsora közben lehetett a kollégák produkcióját figyelni. Nagyon jól ki volt találva az Ifipark.

Melyik évben léptek fel ott először?

1981 májusában. Emlékezetes volt, mert összesen tizennégyen jöttek el a koncertre. Nyáron már ezerötszázan, szeptemberben pedig hatezren. Mi az Ifiparkban futottunk be.

Fotó: Fortepan

A Rolls Frakciónak elég provokatív szövegei és színpadi gesztusai voltak. Az Ifipark pedig szűrte a produkciókat és a közönséget is. Nem volt soha összezördülés?

Dehogynem! Ezért kellett nekünk minden fellépésünkről felvételt készítenünk, és azt hétfőn reggel leadni a kerületi rendőrkapitányságon. Ez volt a koncertezési lehetőség feltétele.

Mindig figyelték önöket?

Persze, engem személy szerint is.

Hogy lehet így dolgozni?

Meg lehet szokni. A tapasztaltak nekem azt mondták, hogy a nyilvánosság megvéd, és azt tanácsolták, hogy legyek mindig szem előtt, nyilvánosság előtt.

Fotó: Birton Szabolcs / Bors Online

Pénteken a Várkert Bazárban a Volt egyszer egy Ifipark sorozatban egy egyéni projekttel lép fel. Mit hall majd, aki elmegy?

Játszunk a legutóbbi szólólemezemről, Az idő foglyai című albumról, elhangzik pár kedvenc Bikini-nótám, és természetesen játszunk Rolls-számokat. Díszvendégnek meghívtam Trunkos Andrást, a zenekar lelkét, a legtöbb dal szerzőjét. Meglepetésként a készülő új albumomról is játszom, ugyanis épp aznap jelenik meg erről az első kétszámos maxi single.

A teljes albumot mikor hallhatja a közönség?

Összesen három maxi jelenik meg, tavasszal pedig a teljes album is.

Borítókép: D. Nagy Lajos énekes a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat budapesti sajtótájékoztatóján 2018. június 5-én.

Forrás: MTI / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában