Faulkner-darab

2018.07.11. 06:51

Visszatér a színpadra Törőcsik Mari

A közönség ezúttal csak a hangját hallhatja a kiváló művésznőnek.

Budapest, 2016. március 18. Törõcsik Mari Galileo Galilei szerepében Bertolt Brecht Galilei élete címû drámájának fotóspróbáján a Nemzeti Színházban 2016. március 18-án. A színdarabot március 20-án mutatják be Zsótér Sándor rendezésében. MTI Fotó: Kallos Bea

A 81 éves Törőcsik Mari közel két év kihagyás után vállalt színészi munkát – számol be róla a Bors Online.

Mint írják, a színésznő 2016 év végén (2008-ban összeomló keringésének kiheverése után) újra hosszú időre kórházba került. Sokan azt hitték, nagy a baj, de Törőcsik újra szembenézett a lehetetlennel, és azóta velemi otthonában gyűjti az erejét.

A Nemzet Színésze meg­rendült egészségügyi állapota ellenére is szívesen veszi, ha profi rendezők vagy ifjú, feltörekvő titánok keresik meg egy-egy szereppel. Nemrégiben Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyászky Attila keresték fel a színésznőt,

aki a tervek szerint a két színész édesanyját fogja alakítani Faulkner Míg fekszem kiterítve című művének színpadi változatában.

A történet szerint az anyának egy kívánsága van öt fiához, hogy együtt vigyék ki a koporsóját a sírjához, ha meghal. A dolog pikantériája, hogy Törőcsik csak hangban lesz jelen a színpadon.

„Még nem készítették el velem a felvételt, de beszéltünk róla a fiúkkal. Nagyon szeretem őket és nagyon tetszik a megkeresés. Ha akkor olyan állapotban vagyok, akkor megcsinálom, de ezt csak később tu­dom biztosan megmondani”

– mesélte szűkszavúan a színésznő a Borsnak, aki utána bontotta a vonalat.

Az előadást a tervek szerint a Sztalker Csoport virtuális társulata az Ördögkatlan Fesztiválon, majd augusztus 9-én a Szentendrei Teátrumban mutatja be.

Borítókép: Törőcsik Mari Bertolt Brecht Galilei élete című drámájának fotóspróbáján a Nemzeti Színházban 2016. március 18-án.

Forrás: MTI / Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában